[App] Telenor Sverige

Diskussion i 'Utveckling och projekt' startad av ozp, 25 nov 2010.

  1. ozp

    ozp Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 maj 2010
    Inlägg:
    250
    Mottagna gillanden:
    31
    2011-06-05: Version 2 släppt!

    Efter request här på forumet har jag slängt ihop en app för alla som har abonnemang eller kontantkort.

    I appen ingår dels en widget som visar saldo och fungerar både med kontantkort och abonnemang. Det går att ha flera widgetar samtidigt och för att särskilja dem går det att sätta en label på dem. Abonnemang kan dessutom visa detaljerat saldo samt ställa in en önskad förbrukningsgräns och få varning när förbrukningen ligger över den gränsen, beräknat på hur långt det har gått av månaden.

    Dessutom en app för att skicka Web-SMS. I alla Telenors abonnemang och kontantkort ingår 30 fria Web-SMS per kalendermånad.

    Testa gärna och kom med feedback.

    [​IMG]
     
    Last edited: 5 jun 2011
    Stennan, Spaderess, Taurus och 1 annan gillar detta.
  2. FOO

    FOO Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 jul 2009
    Inlägg:
    534
    Mottagna gillanden:
    11
    Slängde in och testade.

    Web-SMS kanon! Kanske få till en möjlighet att se skickade web-sms

    Widget för kontantkort/abonemang skulle jag önska följande:
    Val att vid klickning på widgeten att den uppdaterar, och välja bort automatiskt.
    Ha en 1x1 widget
     
  3. PasenRacing

    PasenRacing Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 okt 2010
    Inlägg:
    128
    Mottagna gillanden:
    1
    Ort:
    Nässjö
    Ska installera och testa den. Återkommer med feedback.

    Edit:
    Saknar samma som ovanstående, hade varit kanon om man kunde välja bort automatisk uppdatering och välja manuell istället. Annars så tycker jag den verkar vara riktigt bra, kommer defenetivt att komma till nytta :P
    Säger till om jag kommer på/upptäcker något mer man saknar.
     
    Last edited: 25 nov 2010
  4. ozp

    ozp Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 maj 2010
    Inlägg:
    250
    Mottagna gillanden:
    31
    Tack för er snabba feedback.

    Ska försöka lägga till manuell uppdatering. Det kluriga blir nog att få till hur man då ska komma till inställningarna för widgeten, eftersom det görs genom ett klick idag. Kanske dubbelklick kan få en funktion.

    Vad tycker ni. Ska enkelklick vara för inställningar och dubbelklick för uppdatera, eller tvärt om?
     
  5. PasenRacing

    PasenRacing Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 okt 2010
    Inlägg:
    128
    Mottagna gillanden:
    1
    Ort:
    Nässjö
    För min del hade det funkat om man klickade en gång, då kommer det upp om man vill in i inställningar/detaljerat saldo eller uppdatera, vet inte om detta funkar att lägga in men hade kanske varit ett alternativ annars.

    Känns som om det kan spöka till det om man ska använda dubbelklickning på widgeten för att göra det ena eller det andra, men det kanske kan funka bra det också.
     
  6. crazyrobban

    crazyrobban Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 dec 2009
    Inlägg:
    565
    Mottagna gillanden:
    30
    Ort:
    Göteborg
    Underbart! Detta har stått högt på önskelistan!
    Skall testa flitigt :-)
     
  7. Talisman

    Talisman Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    31 aug 2009
    Inlägg:
    269
    Mottagna gillanden:
    3
    Ort:
    Malmö
    Widgeten säger "7:20 kr" för mig :P
     
  8. DroidMan

    DroidMan Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 aug 2010
    Inlägg:
    69
    Mottagna gillanden:
    4
    Ort:
    Skåne
    Helt Lysande :)

    Har ett Telenor företags abonnemang, Web SMS fungerar perfekt, men får FEL på widgeten... att se detaljerad information om man klickar på widgeten fungerar dock, hade varit önskvärt om widgeten visade Total Kostnad (och Volym, GPRS/3G)

    [​IMG]
     
  9. ozp

    ozp Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 maj 2010
    Inlägg:
    250
    Mottagna gillanden:
    31
    Widgeten använder den sista raden från detaljerad info som saldo eftersom det var så på mitt abonnemang, men det kanske inte är samma för företagsabonnemang. Är total kostnad sist på din lista också? Hur ser det isåfall ut, hur många tecken är det?

    Villl du ha datamängden i widgeten?
     
  10. Magnus

    Magnus Först på /forum Medlem

    Blev medlem:
    21 maj 2009
    Inlägg:
    2 353
    Mottagna gillanden:
    233
    Ort:
    Helsingborg
    På ett företags sida så är där två total kostnad rader, en utan moms och en med moms.
     
  11. DroidMan

    DroidMan Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 aug 2010
    Inlägg:
    69
    Mottagna gillanden:
    4
    Ort:
    Skåne
    I widgeten så ser de två sista raderna ut så här:

    Total Kostnad (inkl moms) 170:21 kr
    Total kostnad exkl. moms 136:17 kr
     
  12. ozp

    ozp Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 maj 2010
    Inlägg:
    250
    Mottagna gillanden:
    31
    Det brode inte bli några problem bara för att där är två rader. Den borde ta den sista raden iallafall. Däremot har jag en check om värdet är längre än 12 tecken. Det skulle kunna vara det om "exkl.moms" är del av värdet. Kan du se om exkl. moms står till höger eller vänster?
     
  13. NisseDILLIGAF

    NisseDILLIGAF Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 okt 2010
    Inlägg:
    93
    Mottagna gillanden:
    19
    Jävligt Bra! :)
    Funkar perfekt!

    Använde en 'modifierad' Telenor Kontant innan... men den sluta ju fungera för några dagar sen...

    Tackar så mycket!!
     
  14. Stiffe

    Stiffe Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    8 apr 2010
    Inlägg:
    80
    Mottagna gillanden:
    5
    Ort:
    Malmö
    Jättebra!

    Tack!
     
  15. mgman

    mgman Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 apr 2010
    Inlägg:
    549
    Mottagna gillanden:
    14
    Ort:
    Götet
    OZP, har hämtat hem din app nu och ser framemot vad den kan göra med mitt abb.
    Testa skicka sms via webb-sms och appen. Verkar inte som ä fungerar, ev samma med å och ö. Har det med telenor att göra eller din app? Mottagaren får ingen bokstav alls utan ä försvinner och ersätts inte med annat tecken.

    Mgman
     
  16. emoffster

    emoffster Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 aug 2009
    Inlägg:
    133
    Mottagna gillanden:
    9
    Ort:
    Hultsfred
    Bankdroid tycker jag har ett klockrent interface. Uppdatera genom att trycka på loggan och komma till detaljerna/inställningarna när man trycker på övriga ställen.
     
  17. Cherokee

    Cherokee Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 maj 2010
    Inlägg:
    476
    Mottagna gillanden:
    15
    Testade appen, kanon! Dock stod det "1 fria sms kvar" trots att jag har 30. När jag hade skickat ett stod det 2 fria sms kvar.
     
  18. ozp

    ozp Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 maj 2010
    Inlägg:
    250
    Mottagna gillanden:
    31
    Jag har nu lagt upp en ny version som klarar av att skicka å ä och ö samt visar rätt antal sms kvar (Telenor hade ändrat lite på sin sida så den hittade inte antal sms).

    @emoffster Det där med att klicka på loggan för inställningar verkar smart. Ska försöka få till det senare, men jag håller på med en lista för att välja vad man vill göra.
     
  19. ozp

    ozp Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 maj 2010
    Inlägg:
    250
    Mottagna gillanden:
    31
    Jag har nu lagt till manuell uppdatering och ett val att stänga av autouppdateringar. Jag körde på separata klickytor eftersom det var väldigt lätt att implementera. Klickar man på saldot så uppdateras det. Övrig yta leder till detaljerat saldo eller inställningar beroende på om man har abonnemang eller kontaktkort.

    Är det någon som har företagsabonnemang som vill hjälpa mig att fixa problemet med att widgeten visar "Fel" istället för saldot?
     
  20. Kingcool

    Kingcool Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 mar 2010
    Inlägg:
    651
    Mottagna gillanden:
    25
    Ort:
    Skåne
    Kan inte logga in med nya versionen. Säger att jag skall kontrollera telefonnrt:-( Funkade fint med förra versionen!

    Sent from my X10i using Tapatalk