Guide: Byta display på SGS

Diskussion i 'Galaxy S - Allmänt' startad av bakos, 12 okt 2010.

  1. monster-inc

    monster-inc Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 sept 2010
    Inlägg:
    49
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    Gjorde jag något fel med bilderna? Första gången jag försöker lägga till en bild nämligen?!
    Annars var det bara att högerklicka och trycka "öppna bilden i ny flik" så kom det upp. I alla fall i min Chrome-läsare
     
  2. Edici

    Edici Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    8 nov 2010
    Inlägg:
    427
    Mottagna gillanden:
    33

    MINA ENHETER

    Är inte bara bilden som visas på sidorna, internetsidans adress slutar inte på något bildformat, så därför de inte visas, men att högerklicka och öppna i ny flik är inte så ansträngande det heller :).

    Tack för en underbar guide av alla er som bytt skärmar.
     
  3. kallemyran

    kallemyran Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 okt 2010
    Inlägg:
    560
    Mottagna gillanden:
    80

    MINA ENHETER

    Sådana här trådar finns det för lite av. Detta är ett typexempel på varför forum är oslagbara som kunskapsbank. synd bara att dessa guldkorn drunknar i bruset av tex iphone vs sgs eller annat meningslöst. Jag vill inte påstå att mina egna futtiga inlägg har bidragit till kunskapsökningen i nämnvärd grad. Jag vill bara säga.
    <3Tack!
     
  4. Tiny Turtle

    Tiny Turtle Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    16 jul 2010
    Inlägg:
    1 142
    Mottagna gillanden:
    173
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    Poco F3

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    Poco F3
    Info:
    Vit 256GB / 8GB
    Du kan inte bara sätta adressen till sidan där bilden ligger inom IMG-taggar, utan du måste använda adressen till själva bilden (dvs url:en måste sluta på .jpg). Så här tänkte du det dig, va?
    ---------
    Nu tänkte jag uppdatera lite. Mest för att jag själv är ganska sugen på att det ska hända lite saker nu. Beställde skärmen för en vecka sedan och väntar spänt på att den ska dyka upp. Under tiden så plockade jag isär min mobil :) Det var jättelätt! Här kommer lite bilder.

    [​IMG]
    Köpte denna för några år sedan på Clas Ohlsson. Har hjälpt mig flera gånger. Riktigt bra att ha om man gillar lite pill!

    [​IMG]
    Här ser man sprickorna i skärmen :(

    [​IMG]
    Här ser man en hel del. Alla de blå pilarna pekar på de fästen som håller fast en plastskal över kretskorten. Jag tog min minsta platta mejsel och förde ner den i de små hålen man såg. Titta nog så kommer ni se dem. Sedan vred jag lite på den platta sidan för att spänna upp det. Då ser den cromade listen runt skärmen helt deformerad ut. Men lugn, det är ingen fara. När man snäpper tillbaka (trycker till) plaststycket så kommer deformationerna också gå tillbaka... Sedan gick jag runt alla kanterna och snäppade upp så mycket det gick. Sedan var det bara att lyfta av plastskalet. Då dök resten upp. Den rosa pilen till höger pekar på en kontakt till batteriet tror jag. Den måste man lossa. Den andra rosa pilen pekar på kontakten till skärmen. Jag tror inte jag behövde lossa något mer än de två. Sedan kan man lossa hela kretskortet (inringat i gult).
    Längre än så har jag inte brytt mig att gå än. Nästa steg blir att plocka ur skärmen. Lär ju bli en hel del pilljobb om man ska tro på förste skribenten!
    Hoppas skärmen kommer snart :)
     
  5. monster-inc

    monster-inc Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 sept 2010
    Inlägg:
    49
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    Äntligen fick jag skärmen. Det tog bara 16 dagar från att de dragit betalningen från mitt paypal-konto tills jag hade skärmen i handen :P
    Men då kostade skärmen tillsammans med frakt och lämpliga verktyg bara 560 spänn… Kan vara värt det om man har en ersättningstelefon så länge.
    Hur som helst så beställde jag från Ebay. Ecells hette företaget. Jag länkar till dem här:
    http://stores.ebay.com/ecellglobal . Knappa er fram till reservdelar så finns skärmen där, eller sök på Ebay bara. Men hur som helst så var jag väldigt nöjd med dem. Deras support svarade inom 24 h när jag skickade mejl och frågade om min försändelse. De till och med skickade om försändelsen för de trodde att den kommit bort i posten. Tyvärr så fick jag den första försändelsen lite sent bara så nu kommer det väl snart en andra skärm till mig om de inte lyckas stoppa den på något sätt :P Men men… Det verkar inte kosta mig något i alla fall!

    Bakis och äcklig gick jag och hämtade ut skärmen i morse och lagom till frukost så började jag meka. Ville ju ha igång min galaxy igen!<3

    [​IMG]
    Skärmen kom först inlindad i 3 lager bubbelplast. Sedan inuti en ”micro-wave oven” burk. Sedan inuti en förseglad plastpåse. Kändes jevligt fräscht :)

    [​IMG]
    [​IMG]

    Okay, över till själva operationen.

    Börja först av allt med att läsa igenom alla stegen en gång innan du börjar följa guiden. (Tips från coachen!).

    Tag fram en bytta som rymmer en del prylar. En matlåda tog jag. Det fungerade utmärkt. När du sedan plockar av något på telefonen så lägg det i byttan så att det inte kommer bort… Ha gärna locket på också så minimerar du risken med att det kommer damm eller söl på kretskorten med mera…

    STEG 0: Börja med att ladda upp batteriet innan du börjar med operationen eftersom du blir lite ledsen om du inte får igång skärmen på slutet men så var det bara batteriet som var dött….

    Steg 1: Ta av baksidan på telefonen. Ta ur simkort och minneskort och batteri!

    Steg 2: Skruva ur alla 7 skruvar med hjälp av en liten stjärnskruvmejsel! Stjärnskruvmejsel 2.0 är storleken!
    [​IMG]

    Steg 3: Ta en liten platt skruvmejsel och för in den i skåran mellan den kromade ytterlisten och det svarta bakskalet. Tryck ner den platta änden försiktigt och vrid sedan lite lätt på mejseln så att den blir bredare i skåran. Om det inte går bra på första stället du försöker på så testa på ett annat ställe runt telefonen.
    [​IMG]Jag kom inte riktigt ihåg vilket ställe där den knäppte loss först på min telefon. Men man blir först lite rädd för det ser ut som hela den kromade listen blir uttryckt och deformerad, men var lugn, den är mycket mjuk och böjbar. Den ska se lite defomerad ut. När du sen snäpper tillbaka allting så kommer den gå tillbaka till ursprungsform!
    Det svarta skalet är bara ett skal. Det sitter ingen elektronik på den. Men däremot så sitter alla knappar fast på den. Så när du sen bara lyfter av det, se till så att knapparna följer med och att du inte tappar bort knapparna! Dem sitter lösa!

    Steg 4: När det svarta skalet är loss så ser du nu all elektronik. Det är mindre prylar än man kan tänka sig i en telefon. Snygg ingenjörskonst är det iaf! Jag diggar enkelhet!
    I steg fyra så ska du börja med att knäppa loss alla kontakter. Det finns 5 stycken men der räcker med att du knäpper bort 4 av dem. Se min bild så pekar pilar på alla fem kontakterna. Den kontakten som sitter nere vid elektroniken för touchknapparna och softknappen behöver du inte lyfta av. Men de andra fyra måste du plocka loss för att kunna ta ut det stora övre kretskortet. Du tar loss kontakten genom att helt enkelt ta in nagel försiktigt under ena kanten på kontakten och sakta dra lite uppåt. Lyfter den inte direkt så byt hörn på kontakten. Det kan vara så att det bara kilat fast sig lite. Mina kontakter var inga problem att lyfta av.
    En sak till måste man göra innan man kan lyfta ur kretskortet. On/Off-knappen är fasttejpad på sidan i en grå plastbit. Om du använder samma verktyg som du fick med skärmen så är plattskruvmejseln lämpligast att försiktigt smita in mellan den grå plasten och knappen. FÖRSIKTIGT! Applicera lite tryck på knappen så kommer snart ena hörnet att lossna. Fortsätt sedan försiktigt tills hela knappen är loss. Om man kollar på videon som finns på youtube så har den gamle chinesen eller vad han nu är ifrån gjort det där 700 gånger så det finns inga lim eller tejprester kvar på hans mobil. Därför ser det så enkelt ut för honom!

    När alla 4 kontakter är loss och On/Offknappen är lös så kan du nu vika bort hela kretskortet. Lägg det i din bytta! Du behöver den senare ;)

    Steg 5: Nästa sak är högtalare, 3.5 mm kontakten och USB kontakten som sitter tillsammans i en liten modul. Återigen så är de fastklistrade! Börja med 3.5 mm kontakten. Försöktigt lyft i ena änden och lyft tills inte klistret håller kvar den längre. För högtalaren så ser man ett litet hål i plasten runt högtalaren där du kan stoppa ner den vassa sylen. (Detta hålet är bredvid högtalaren, högtalaren är försänkt en bra bit så utan det lilla hålet så är det svårt att få ur högtalaren..) Men med sylen så bänder du enkelt ur högtalaren. Sist är det USB-kontakten som också är fast med dubbelhäftande tejp. Tänk också på att det sitter en liten blå tejpbit utanför hela detta (se bild) som sitter minst lika hårt som alla de andra tejpbitarna. Denna måste också lossas innan du kan ta bort hela modulen!
    Kom ihåg att hela tiden vara försiktigt så att du inte skadar sladdarna. Ni får se snart hur duktig jag var när jag snittade av ena sladden rakt av ;)

    Lägg modulen i plastbyttan!

    Steg 6: Ett kort steg. Lossa helt enkelt på den blå plast-tejpen som sitter över lite prylar på skärmens kretskort. När detta är klart så är all elektronik urplockad som man behöver tänka på! [​IMG]

    Steg 7: Nästa steg är att helt enkelt vända på hela kakan och titta på skärmen. Förhoppningsvis så ser ni att den kromade listen sitter löst lite runt om skärmen. Ta nu ditt plektrum som du fick med bland verktygen. Kila in den mellan den kromade listen och skärmen om du lyckas..[​IMG][​IMG] När jag säger skärmen så menar jag det yttersta lagret på skärmen (skyddet och digitizern..). Om du inte får in plektrumet där så tag istället din platta skruvmejsel (räddaren i nöden) och med kraft tryck in den så att en glipa bildas… Gör detta endast en gång och försiktigt. Tag sedan och fortsätta med plektrumet och rör dig sakta uppåt och mot högtalaren till och lossa det översta lagret på skärmen.[​IMG] Var försiktigt. Jag lyckades på loss hela detta lager i en enda bit. Men nu till problemet. Övertill på skärmen finns det en platt sladd. Den sammabinder digitizern och skärmen och kretskortet till skärmen antar jag… Denna får du med glädje ta sönder hur mycket du vill, för den sladden är inte viktig! [​IMG]
    MEN, nedtill vid touchknapparna måste man vara jäkligt försiktig. Jag slet av sladden till ”options touchknappen” vilket jag kommer få betala dyrt för nu när jag inte längre kan använda den knappen :P Som tur är lyckades jag rädda ”bakåt touchknappen” från min iver att slita loss hela skärmen. Så tänk på det att vara försiktigt vid knapparna!
    Jag fick loss hela frontstycket i en enda bit.
    Under denna sitter sedan ”skärmen”, den riktiga. Här kan det bli många småflisor om man inte är försiktig. Så om man har skyddsglasögon kan det vara idé att ta på sig dem.
    Denna skärmen är fasttejpad (vad annars??) under till i alla kanter. Men mitt under denna skärm så gå det en sladd.[​IMG][​IMG][​IMG] Var försiktig med den sladden. Om ni vänder telefonen åt andra hållet så förstår ni vilken sladd jag menar. Den förbinder knapparna på nederdelen av telefonen med det stora kretskortet!
    Tag loss SAMOLED-skärmen och släng den trasiga skiten. Nu är man så gott som klar!

    Tag din nya skärm och limma fast den på lämpliga ställen. Jag limmade bara några småduttar nedtill och upptill. Det ångrar jag lite nu för skärmen glipar lite i över och underkant p.g.a. att jag var lite snål med limmet. Men jag orkar inte bry mig om det. Det glipar så lite att det är knappt så jag märker det.

    Steg 8: Gå till steg 6 men gör tvärtom. Sätt tillbaka den blå tejpen över där den satt.

    Steg 9: Applicera tillbaka högtalarmodulen. Klistra fast den blå tejpen och allt. Den gör att det sitter stabilare.

    Steg 10: Lägg tillbaka kretskortet över. Kom ihåg att vika undan alla kontakter så att inte kontakterna hamnar under kretskortet. Då kommer ni inte riktigt lyckas få tillbaka det :)

    Steg 11: Sätt tillbaka on off knappen och sätt in alla kontakter i sina positioner. Den lilla vita sladdens kontakt kan vara knölig att få tillbaka. Jag använde en pincett och tog ett stadigt tag och riktade in den rakt i. Det knäpper lite lätt i den när den sitter som den ska!

    Steg 12: Innan man limmar tillbaka skärmen i slutet av steg 7 så kan man bara trycka dit den och testa så den fungerar. Men om man har lite balls så bryr man sig inte och börjar med att limma dit den ändå. Så gjorde jag ;)
    Det som är jobbigt med att man ska testa skärmen först är att du ändå måste klämma dit all elektronik, sedan testa och sedan ta loss all elektronik igen för att kunna limma dit skärmen. Men det är iofs. En ganska bra åtgärd att vidta så man inte limmar dit en defekt skärm det första man gör ;)

    Annars är steg tolv helt enkelt att du nu testar skärmen genom att sätta dit batteriet och trycka på on/offknappen med nagelspetsen. Då drar förhoppningsvid skärmen igång. [​IMG][​IMG]

    Steg 13: Tryck tillbaka den svarta plastkåpan och alla knappar. Skruva sedan fast den. Sätt sedan i batteriet. Nu är du klar!



    Fan vad matig denna guiden blev. Men jag vill avsluta med att berätta 2 saker.
    Det första är att det inte var särskilt svårt. Har man tummen mitt i handen så kanske man inte ska göra detta, men har man lite vett i huvudet och vanliga fingrar så klarar man detta :)

    Det andra är att fan vad starkt skärmskyddet är. Jag tog en vass kniv och försökte skära i den men det var hopplöst. Först när jag tryckte med våldsam kraft så blev det pyttesmå repor… Det är alltså bra skit framför din SAMOLED-skärm om du inte redan visste det. SÅ skärmskydd behövs inte om man har det för repornas skull.. Däremot är skyddet ett riktigt fingeravtrycksmagnet…
    Hoppas ni gillade guiden och att bilderna fungerar nu...
    [​IMG]
    Min bakisdag blev faktiskt jävligt bra ju ! Telefonen fungerar klockrent om man bortser från min lilla ”options-knapp” incident…. ;)
     
    Tiny Turtle gillar detta.
  6. monster-inc

    monster-inc Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 sept 2010
    Inlägg:
    49
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    3 bilder kom inte med. Det är två olika bilder.[​IMG] BIld 1 visar usb/3.5mm uttag och högtalar modulen och sen en bild som pekar på alla kontakterna. Den gula pilen, den kontakten behöver du inte ta ur... [​IMG]

    Den sista är bara hur man kan göra om man tröttnar lite på skärmskyddet :)
    [​IMG]
     
  7. droidbobby

    droidbobby Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 maj 2010
    Inlägg:
    1 197
    Mottagna gillanden:
    108

    MINA ENHETER

    Fräsiga bilder! och nice guide, tack :)
     
  8. Cippi

    Cippi Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 jul 2010
    Inlägg:
    309
    Mottagna gillanden:
    19

    MINA ENHETER

    Jättebra guide!! Tack! Jag lyckades ta sönder bägge sensorerna nere på skärmen, ingen back-eller meny-knapp kvar. Suck! Jag köpte också från E-cell, det var ingen SAMOLED. Skärmen är helt urvattnad och tråkig.
     
  9. antekatt

    antekatt Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 jul 2010
    Inlägg:
    74
    Mottagna gillanden:
    1

    MINA ENHETER

    Ah, helvete så trist. Personligen hade jag aldrig vågat byta display på min sgs hehe, de brukar gå åt pipan när man försöker laga sådana grejer själv :P
     
  10. Cippi

    Cippi Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 jul 2010
    Inlägg:
    309
    Mottagna gillanden:
    19

    MINA ENHETER

    Jaaaa så går det när man ska snåla. Det funkar ända fast det är lite mer omständigt.
     
  11. monster-inc

    monster-inc Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 sept 2010
    Inlägg:
    49
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    Cippi, tråkigt att det gick så dåligt. Skrev jag inte tillräckligt noga att man måste vara försiktig med knapparna?
    Tråkigt att du inte fick en SAMOLED heller. Låter som du inte hade något riktigt flyt när du skulle fixa det där...
    Min skärm är i alla fall en jättefin SAMOLED! Så knasigt att du inte fick det..
    Hur som helst så sparade jag över 1000 spänn på att byta själv och en massa jidder med försäkringsbolag så jag tycker lätt det är värt det :)
     
  12. YellowZombie

    YellowZombie Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 jun 2010
    Inlägg:
    518
    Mottagna gillanden:
    35

    MINA ENHETER

    Jag gillar dessa hemfixar guider. Riktigt underhållande. Bra gjort!
     
  13. zupe

    zupe Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 jun 2010
    Inlägg:
    203
    Mottagna gillanden:
    2

    MINA ENHETER

    Min är också digalizer är också knäckt.

    Funderar på att byta den själv. Men blir ju lite tveksam när man läser om folk soEL skärm som inte är SAMOLED är det ens möjligt??? Som jahg har förstått det är lcd mycked tjockare an samoled, fyra lager vs två för samoled???
    Hur är det med detta???? Finns det falska skärmar som inte är samoled????


    Snubblade över detta
    http://www.globaldirectparts.com/OE...-Housing-Assembly-with-LCD-p/smsng6087240.htm



    Borde ju vara att bara snäppa loss och byta eller?? Så man slipper bända loss och limma och hålla på och mecka. Eller är jag ute och cycklar???

    Har bytt display på en noka och knappsats på en eriksson tidigare så detta ska nog kunna gå det med. Men verkar ju lätt att ha sönder tuch knapparna när man ska ha loss skärmen.

    Hittade även denna i sverige för 610:-
    http://www.mrgizmo.se/products/Samsung-i9000-Galaxy-Touch-Digitizer-LCD-Display-Screen-Original.html

    Vart ska man köpa skärmen??? länkar???
     
  14. monster-inc

    monster-inc Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 sept 2010
    Inlägg:
    49
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    Hej, om du tänkt byta skärmen själv så föreslår jag att du läser igenom hela tråden en gång NOGA! Då kommer du nog se att det finns länkar till vart man kan köpa skärm. Annars hade du själv hittat en länk som såg bra ut förutom att du var tvungen att köpa minst 2 st skärmar.. Kanske lite onödigt.

    Angående det du skriver om att det borde gå att "snäppa loss" är tyvärr inte sant. Skärmen är fastlimmad för att det inte finns något att snäppa den mot. Den måste därmed också limmas tillbaka när du byter ut den. Och du måste bända isär det gamla trasiga. (pga det är fastlimmat...).
    Men var lite mer försiktig än vad jag var när du använder plektrummet runt skärmen så ska det nog inte vara några problem. Jag blev ivrig som fan när jag tyckte jag lyckades så bra så mitt plektrum skar av sladden. Men om du inte gör några "skär-rörelser" med plektrumet när du kommer till den nedre delen av skärmen ska det nog vara ganska lugnt även med touchknapparna...

    Till sist kan jag bara berätta av egen erfarenhet att jag fick en SAMOLED-skärm och den är lika dan som den min tjej har på sin telefon (vilket också är en sgs).

    Sen kan jag väl bara nämna att du verkar ändå ha haft lite mer erfarenhet än vad jag hade när jag skulle byta. Så du borde nog kunna klara det. Men jag läste denna guiden noga innan jag försökte och kollade även på youtube-länken flera ggr innan jag bestämde mig att detta klarar jag nog av.

    Annars får du skicka den på reperation.

    Mvh
     
  15. zupe

    zupe Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 jun 2010
    Inlägg:
    203
    Mottagna gillanden:
    2

    MINA ENHETER

    jag har läst hela denna tråd.
    Såg nu senare att det var min köp på två st.

    Men hittade samma kompletta front med display knappar osv...
    fast från uk och det går att köpa bara en.
    http://cgi.ebay.co.uk/SAMSUNG-GT-I9...ssories_RL&hash=item2eb2739be3#ht_1287wt_1139


    This item is 100% Genuine Samsung and will fit perfectly with very little effort as this part contains the whole Front Fascia Assy, Digitizer, LCD, Earpiece, Mic, Navi Key Assy, Jack Plug Socket, Light Sensor, Antenna Coax, and much more.


    denna borde ju vara bus enkel att byta då skärmen reden sitter limmad i fronten, dvs skruva isär byta HELA front paketet och sen skruva ihop igen.
    Slippa bryta loss den gamla displayen och sen limma och mecka.

    Men det kostar ju det dubbla mopt bara displayen men fortfarande mycket billigare än att skicka in för byte...

    Men kommer troligen att bara köpa en display och byta. Är ju kul att mecka lite också...
     
    Last edited: 12 jan 2011
  16. Lucen666

    Lucen666 Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    22 dec 2010
    Inlägg:
    40
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    En fråga dock!!! hur fan sätter du på skyddsfilmen ser bedrövligt ut!! har du inte hört talas om att ta vatten med en ytterst liten droppe diskmedel i! för att sedan plana med en mjuk skrapa för att få bort de gräsliga luftbubbolrna!!;)
     
  17. Tråget

    Tråget Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 jul 2010
    Inlägg:
    1 319
    Mottagna gillanden:
    229
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Samsung Galaxy S7 edge

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Samsung Galaxy S7 edge
    Telefon 2:
    Nexus 5
    Platta:
    Samsung Galaxy Tab S 8.4
    Har precis beställt en display. Ska byta på polarns SGS. Ska bli kul att se hur det går... :)
    Beställde en där allt sitter ihop i leveransen, alltså behövs det inte ta isär glas och knappar och allt. "Bara" skruva loss och byta. Vi får väl se hur "bara" det blir! He he
    1000 kr med frakt och verktygs-sats och allt. Tycker det är väldigt överkomligt.
     
  18. Cippi

    Cippi Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 jul 2010
    Inlägg:
    309
    Mottagna gillanden:
    19

    MINA ENHETER

    Tja, det stod ganska klart att man skulle ta det försiktigt men för det kan man vara en klant ändå ju:ehm:
    Jag har beställt bara knapparna från ebay men dom tycks ha försvunnit på posten på nåt vänster men nya är på väg.
    Jag jämförde skärmen med kompisens sida vid sida och det var jätteskillnad:cry:
    Men det funkar ändå. Det är snart nya lurar på g ändå.
     
  19. bakos

    bakos Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    14 aug 2010
    Inlägg:
    13
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Det där är skyddsfilmen som sitter på när skärmen kommer.
     
  20. 1an

    1an Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 feb 2010
    Inlägg:
    333
    Mottagna gillanden:
    7

    MINA ENHETER

    Någon som har koll på vart man kan hitta någon billig display?

    Billigast på ebay nu är 98 dollar, finns alltså inga för runt 50 dollar. Det kanske bara är tillfälligt och kommer in om några dagar..

    Edit: Hittade den här http://www.formymobile.co.uk/proddetail.php?prod=i9000lcd .

    Men på den ser du ut som att man bara får skärmen och inte själva linsen/glaset? Har läst att dom som bytt har skrivit att det inte går att separera på dom.
     
    Last edited: 12 feb 2011