Simkort fungerar inte

Diskussion i 'Desire - Frågor och problem' startad av Zinuz, 19 apr 2010.

  1. Zinuz

    Zinuz Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 mar 2010
    Inlägg:
    29
    Mottagna gillanden:
    0
    Ort:
    Uppsala
    Hej

    Jag har äntligen fått min Disere men när jag laddat klart mobilen så hittar den inte mitt simkort. Har testat att starta om telefonen, ta i och ur simkortet etc men den vägrar att fungera.

    Vad kan vara fel?

    Har simkort från Tele2.
     
  2. ohlinj

    ohlinj Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 apr 2010
    Inlägg:
    81
    Mottagna gillanden:
    0
    Ort:
    Lund
    Gammalt?
     
  3. Zinuz

    Zinuz Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 mar 2010
    Inlägg:
    29
    Mottagna gillanden:
    0
    Ort:
    Uppsala
    Inte så gammalt, men det kan nog vara svaret. Men borde den inte hitta den ändå?

    Är ju ett 3g-simkort. Har använt den i min SE-w595 där jag surfat osv..
     
  4. ohlinj

    ohlinj Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 apr 2010
    Inlägg:
    81
    Mottagna gillanden:
    0
    Ort:
    Lund
    Låter skumt, jag hade nog hört av mig till tele2 och frågat dom. Det är nog det enda som jag kan komma på skulle vara ett problem i så fall.
     
  5. Zinuz

    Zinuz Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 mar 2010
    Inlägg:
    29
    Mottagna gillanden:
    0
    Ort:
    Uppsala
    Gah! Tele2s kundtjänst är ju stängd nu. Får gå förbi uppsalabutiken på vägen till jobbet imorgon.. Ännu en dag utan desire då. Tur att man är van.
     
  6. Zinuz

    Zinuz Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 mar 2010
    Inlägg:
    29
    Mottagna gillanden:
    0
    Ort:
    Uppsala
    Enligt tele2s hemsida kan man använda sitt gamla gsmkort till 3g

    "Kan jag använda mitt GSM-kort i en 3G telefon?

    Allt du behöver för att få tillgång till 3G är en 3G telefon och att det är 3G-täckning där du är. Vi har gett alla våra kunder automatiskt tillgång till 3G även om du har ett GSM-kort, så du behöver alltså INTE byta SIM-kort! I vissa telefoner kan du låsa telefonen till "endast GSM", kontrollera att du inte har låst din mobil för 3G i inställningarna. När du använder 3G drar telefonen lite mer ström, du kommer därför behöva ladda den lite oftare."
     
  7. Falkz

    Falkz Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 mar 2010
    Inlägg:
    141
    Mottagna gillanden:
    1
    Har du satt i simkortet på rätt sätt ? den lilla "flärpen" ska vara upp
    jag satte det fel först...
     
  8. PingviN

    PingviN Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 apr 2010
    Inlägg:
    206
    Mottagna gillanden:
    20
    Ort:
    Stockholm
    Jag gjorde samma fel med simkortet - satte det åt fel håll. Den sida med avfasat hörn ska sitta uppe till vänster.
     
  9. cobbe

    cobbe Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    22 jun 2009
    Inlägg:
    265
    Mottagna gillanden:
    19
    Ort:
    ängelhlm
    Kan det vara så att det har kommit något skit på kretsen på simkortet? oxiderat eller vad det nu heter. Har får mig att man kan använda ett suddigummi för att ta bort det. Bara en tanke som slog mig.
     
  10. Zinuz

    Zinuz Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 mar 2010
    Inlägg:
    29
    Mottagna gillanden:
    0
    Ort:
    Uppsala
    Nej jag har satt in simkortet rätt. Testat att sätta in det fel till och med (desperat!)

    Kan det vara oxiderat om det funkar i min w595?
     
  11. Merl

    Merl Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 maj 2010
    Inlägg:
    1
    Mottagna gillanden:
    0
    Har exakt samma problem.
    Fick hem min Desire häromdagen, och den hittar inte mitt simkort.
    Har också Tele2 ska tilläggas.

    Pratade med kundtjänst och ett nytt kort dyker upp nästa vecka hoppas jag.