Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Recension:Vi testar OnePlus 3

Postat:
05:04 - 2016-07-09
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:

Nystartade kinesiska tillverkaren OnePlus presenterade sin allra första telefon våren 2014. Den så kallade OnePlus One bjöd på liknande hårdvara som konkurrerande flaggskepp, men för runt halva priset. Andra kinesiska tillverkare som Xiaomi, Oppo och Meizu hade redan tidigare erbjudit mycket hårdvara för pengarna, men skillnaden med OnePlus var att de satsade internationellt redan från början.

Allt har dock inte varit en dans på rosor för OnePlus. Deras inbjudningssystem, numera slopat, var exempelvis inte så populärt och OnePlus hade flera smått kontroversiella reklamkampanjer. Men i och med tredje telefonen verkar OnePlus ha vuxit upp.

De gör inga kaxiga påståenden om att enheten är så bra att den dräper nästa års flaggskepp, likt deras marknadsföring för fjolårets modell, utan de verkar istället ha lyssnat på kritiken från förra året och låter i år telefonen tala för sig själv. Nya toppmodellen erbjuder även NFC vilket till vårt stora förtret saknades i föregångaren.

Grundhårdvaran består av Snapdragon 820, 6 GB RAM, 64 GB lagring, en 16 MP-kamera, ett 3000 mAh-batteri, samt en 5,5-tumsskärm med 1080p-upplösning. Svenska priset ligger på cirka 3700 kronor.

OnePlus 3 verkar pricka in det mest på pappret – häng med när vi tar reda på hur bra telefonen är i praktiken. Testet har genomförts med version 3.2 av Oxygen OS.

Specifikationer OnePlus 3
ReleasedatumSommaren 2016
Processor2,1GHz quad-core
PlattformQualcomm Snapdragon 820 64-bit
GrafikkretsAdreno 530
RAM-minne6GB
Inbyggt minne64GB / ingen plats för minneskort
Skärm5,5" / FHD - 1080x1920 pixlar / 401PPI
SkärmtypSuper AMOLED
Kamera16MP
Främre kamera8MP
Vikt158g
Höjd, bredd, djup152,7 x 74,7 x 7,4mm
Batteri3000mAh
KommunikationUSB Type-C, Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, DLNA
SensorerGPS+GLONASS, accelerometer, gyro, magnetometer, närhetssensor, fingeravtrycksläsare, barometer
FM-radio / NFCNej / Ja
Tal / standbytid-
NätverkFyrbands GSM / HSDPA / LTE - stödjer 4G
Övrig info3,5mm-jack. Dubbla nano-SIM-platser.

Kartongen

OnePlus_3_01

Telefonen kommer i en till större delen vit förpackning som ger ett relativt påkostat intryck. Det första som möter oss när vi lyfter på locket är som sig bör själva telefonen som vilar i ett formgjutet plastfack, och undertill detta finner vi en Dash-laddare med tillhörande USB typ C Dash-kabel (100 cm lång). Det medföljer även dokumentation om exempelvis telefonens SAR-värde som är 1,6 W/kg och en kortfattad snabbstartsguide.

Tillbehör

OnePlus erbjuder en uppsjö av tillbehör och precis som vid tidigare lanseringar finns bland annat skal i både bambu och rosenträ att tillgå som kostar från 249 kr styck. I bildserien ovan syns bambuvarianten som vi kan konstatera både är relativt tunn och samtidigt erbjuder god passform. Tjockleken innebär dock att kameralinsen inte skyddas utan sitter i princip lika exponerad som om inget fodral använts.

Vi har även testat OnePlus billaddare (299 kr) som precis som den medföljande laddaren har stöd för OnePlus snabbladdning. Laddaren är till större delen av hårdplast med undantag för en ring av metall som omringar USB-anslutningen. I fronten av kontakten sitter en väldigt lättrepad transparent plastpanel och en cirkulär lysdiod som tänds när tändningen aktiveras.

Utseende, byggkvalitet och konstruktion

OnePlus_3_10

OnePlus 3 har till skillnad mot föregångarna en ren metallkonstruktion. Materialet är lent och enheten ligger bra i handen, även om konstruktionen är lite hal. Vi har särskilt tänkt på att vi gärna fått lite bättre grepp när vi hållit enheten i porträttläge och skrivit med båda tummarna.

Bakstycket för tankarna till någon av HTC:s senare mobiler. Kameran är centrerad på baksidan och antennlinjer löper horisontellt högst upp och längst ned. På högerkanten sitter strömknappen samt luckan som rymmer dubbla SIM-kortplatser. Volymknappen håller till på vänstersidan tillsammans med ett fysiskt ljudreglage.

I första läget är allt ljud på, i andra tillåts endast prioriterade aviseringar, medan tredje läget tystar allt ljud. Det är en trevlig hårdvarufiness som vi använt flitigt. Fördelen är såklart att du kan sätta på ljudlöst läge utan att behöva använda gränssnittet – så om du går in i en biosalong eller på ett möte är det enkelt att slå av och på aviseringsljuden.

Under skärmen sitter tre kapacitiva tangenter: tillbaka, hem och multikörning. Den ovala hemtangenten fungerar även som fingeravtrycksläsare, vilken är både snabb och pricksäker. Användare som föredrar virtuella knappar i gränssnittet kan få sitt lystmäte stillat, då dessa kan aktiveras genom ett alternativ. De som vill kan använda virtuella knappar men samtidigt låta hemknappen förbli just en hemknapp, och inte bara en fingeravtrycksläsare.

På undersidan sitter i tur och ordning en högtalare, en USB Typ-C-port, samt 3,5mm-jacket. Ovansidan är helt slät. Summa summarum: OnePlus 3 är en mycket välkonstruerad smartphone. Allt känns kanske inte fullt lika robust och påkostat som i HTC 10, men nästan. Det är ett bra bygge.

En av få missar i konstruktionen är placeringen av högtalaren. Nedåtriktade högtalare behöver inte nödvändigtvis innebära ett problem, men när OnePlus 3 används i landskapsläge (exempelvis vid videotittande) är det mycket lätt att råka täppa för högtalaren, varefter ljudet nästan försvinner helt.

På fronten, nedan skärmen, finner vi centralt placerad telefonens fingeravtrycksläsare. I jämförelse med fjolårets modell är den nya läsaren noterbart snabbare och aningen större på höjden. Utformningen av läsaren gör den mer bekväm för fingertopparna, och det ger därtill en lite större avläsningsyta vilket tycks ha minimerat antalet felinläsningar. Olyckligtvis är det lika omständligt som förut att programmera ett nytt fingeravtryck – runt 20 inläsningar krävs, vilket är mer än tre gånger fler än i exempelvis Nexus 5X och 6P.

Storleksjämförelse

One_plus_3_size_comparison

TillverkareSkärm (tum)Bredd (mm)Höjd (mm)Djup (mm)Vikt (gram) Batteri (mAh)
Huawei Nexus 6P5.777.8159.37.31783450
iPhone 6s plus5.577.9158.27.31922915
Sony Xperia Z5 Premium5.575.8154.47.81803430
OnePlus 25.574.9151.89.91753300
OnePlus 35.574.7152.77.41583000
Samsung Galaxy S7 Edge5.572.6150.97.71573600
LG G55.373.9149.47.71592800
Sony Xperia Z55.272.0146.07.21542900
HTC 105.271.9145.991913000
Samsung Galaxy S75.169.6142.47.91523000
Sony Xperia X5.0691437.91532620
I jämförelse med föregångaren mäter OnePlus 3 0,2mm mindre på bredden samt 2,5mm mindre på djupet och väger 17 gram mindre. Samtidigt har batteriet krympt från 3300 mAh till 3000 mAh och höjden ökat med 0,9mm. I 5,5-tumsklassen leder fortfarande Galaxy S7 Edge med endast marginellt högre vikt (1 gram) samt djup (0,3mm) än OnePlus 3 medan den är både mindre på bredden och höjden samtidigt som batteriet har större kapacitet (3 600 mAh).

Skärmen

OnePlus_3_24

OnePlus 3 har utrustats med en 5,5 tum stor AMOLED-panel med 1920 x 1080 pixlar (401 PPI). Företaget kallar skärmen för ”Optic AMOLED” men i grund och botten är det en senare generations Super AMOLED från Samsung, vilken OnePlus kalibrerat i hård- och mjukvara. Det innebär subpixelmönstret PenTile RGBG.

Skärmen är en av få punkter där OnePlus 3 inte riktigt kan mäta sig med de dyrare flaggskeppen. Det är för all del en bra panel med fullgod svärta, färgåtergivning och betraktningsvinklar, men mot dagens bästa AMOLED-paneler räcker vare sig betraktningsvinklar, färgåtergivning eller upplösning till. När vi skruvar upp ljusstyrkan maximalt och vinklar skärmen för att minimera reflexer kan vi med riktigt skaplig tydlighet se skärmens innehåll även under soliga sommardagar.

OnePlus_3_30

Ovan syns OnePlus 3 till vänster och Huawei Nexus 6P till höger.

Svagheterna blir egentligen först uppenbara när vi jämför sida med sida med bättre och mer högupplösta skärmar, då vi märker av en viss skillnad i framförallt skärpa men även i färgåtergivning. För en mer realistisk färgåtergivning rekommenderar vi att sRGB-läget, som ligger under telefonens utvecklingsinställningar (Oxygen OS 3.2+), aktiveras.

I mjukvaran finns två skärmrelaterade inställningar som vi har haft användning av. Det går dels att ställa in färgtemperaturen, från varmt till kallt, och OnePlus har även implementerat ett eget nattläge (blåljusfilter), som gör skärmen mer behaglig att titta på i mörker.

Pekskärmen har under vår testperiod varit mycket bra och vi har inte mer än undantagsvis råkat ut för att ett pek eller svep inte har registrerats. Vi var lite oroliga för pekskärmens prestanda, efter att ha läst i ett franskt test av OnePlus 3 att pekskärmen har en latens på hela 95 ms – tre gånger högre än många konkurrenter, men vi kan dessbättre konstatera att för oss har detta inte varit ett problem överhuvudtaget.

Ljud- och samtalskvalitet samt stödet för dubbla SIM-kort

OnePlus_3_29

Under vårt test med OnePlus 3 har vi inte haft några problem med mottagningen eller noterat märkbart sämre signal än vad vår referensenhet, Huawei Nexus 6P, rapporterat på samma plats och bakom samma operatörer. Däremot fungerade inte datauppkopplingen för vare sig Tele2 eller Comviq med telefonens standardkonfiguration, något som löste sig när vi växlade till en annan av de fyra medföljande APN-konfigurationerna.

OnePlus har inte utrustat telefonen med en exklusiv hörlursförstärkare eller DAC, utan använder sig av Qualcomms Snapdragon 820 standardkonfiguration. I jämförelse med Snapdragon 810-bestyckade Huawei Nexus 6P finner vi dock att OnePlus 3 spelar lite kraftfullare och med lite större dynamik. Skillnaden är inte särskilt stor, men påtaglig nog för att snabbt uppfattas vid en testlyssning. För den som gärna använder mer tungdrivna hörlurar är förmodligen LG:s V10 eller LG G5+Hi-Fi Plus fortfarande ett av de bättre alternativen på marknaden.

I foten av telefonen, på undersidan, sitter en ensam högtalare placerad till vänster om USB-porten. Ljudnivån imponerar inte och inte heller kvalitén på ljudet är särskilt imponerande. Vi missar förvisso inga samtal till följd av att vi inte hör ringsignalen och högtalaren fungerar för att exempelvis lyssna på ljudböcker eller podcasts i ett tyst rum. För spel och film är placeringen däremot allt annat än optimal eftersom det är mycket enkelt att täcka för högtalaren av misstag när man hanterar enheten, i vilket fall frontmonterade stereohögtalare är att föredra.

OnePlus_3_dubbla_SIM

Stödet för dubbla nano-SIM-kort gör det praktiskt att kombinera exempelvis ett privat nummer med ett jobbnummer, eller varför inte med ett kontantkort vid utlandssemestern för att undvika höga roamingavgifter.

OnePlus 3 erbjuder aktivt dual SIM-stöd vilket innebär att bägge SIM-kort kan vara aktiva samtidigt och ta emot samtal samt SMS. Det går även att använda LTE-uppkoppling med bägge kort, men endast ett kort kan vara uppkopplat mot mobilnätet åt gången. När vi testar att ringa upp vårt sekundära SIM-kort samtidigt som vi har ett samtal igång på det primära kortet tjuter det dock inte upptaget, utan vi kommer till röstbrevlådan. Det går med andra ord inte att ta emot ett samtal på det sekundära SIM-kortet medan ett samtal pågår.

I inställningarna kan vi välja dels vilket SIM-kort som skall vara primärt för antingen mobildata, samtal eller SMS. För SMS och samtal går det även att ställa in så att vi får välja vilket SIM-kort vi önskar använda vid utgående samtal eller SMS.

Det finns en nackdel vid användning av dubbla SIM-kort och det är att strömförbrukningen ökar något. Exakt hur mycket är svårt att mäta och beror till stor del på användningsmönster, men om vi tvingas gissa handlar det förmodligen om 10-15% högre bakgrundsförbrukning än vid användning av ett SIM-kort.

Mjukvaran

oneplus_3_oxygen_os_1

Mjukvaran består av OnePlus egna gränssnitt Oxygen OS 3.2 (i skrivande stund) som baseras på Android 6.0.1 Marshmallow med juni månads säkerhetspatch från Google installerad. De som använt Marshmallow på en Nexus-enhet kan se fram emot en likartad användarupplevelse.

Oxygen OS är ovanligt troget Googles vision. Vi gjorde tidigare en liknelse mellan vaniljglass och någon ovanligt söt och märklig Ben & Jerrys-glass. Det kan vara kul att prova på den där spexiga Ben & Jerrys (EMUI, MIUI, Flyme OS) men vaniljglassen (Googles Android) håller i längden, även om den kanske är lite tråkig.

oneplus_3_oxygen_os_2

OnePlus tillskott består främst av nya inställningar. Ett av dem är ett mörkt tema, som gör bakgrunden för utvalda delar av systemet kolsvart. Det innebär att batteritiden kan få en viss skjuts, då AMOLED-skärmar drar mindre ström när mörkt innehåll visas. Användare kan även ändra accentfärgen på exempelvis ikonerna bland inställningarna och andra systemobjekt.

Skärmen kan tändas när du får nya aviseringar, så du kan slänga ett öga på den. Mjukvaran stödjer även att du viftar med handen ovanför skärmen för att visa låsskärmen och dess eventuella aviseringar.

Ett särskilt nattläge gör att skärmen får en varm och röd framtoning. Det kommer väl till pass vid sängläsning, men det är inte så kompetent som vi hade önskat. Ljusstyrkan hade gärna fått bli lägre och skärmens innehåll ännu varmare.

oneplus_3_oxygen_os_3_settings

Som tidigare nämnts går det att välja mellan att använda kapacitiva knappar under skärmen eller virtuella knappar i gränssnittet. Båda typerna kan dessutom anpassas på olika vis. Du kan exempelvis ställa in dubbeltryck-kommandon för alla de kapacitiva tangenterna samt byta plats på tillbaka- och multikörningsknapparna.

Mjukvaran är trevligt nog befriad från bloatware. Vi brukar vanligtvis behöva inaktivera, radera och dölja en rad appar för att få en ren applikationslåda, men inte i OnePlus 3. Se och lär, övriga tillverkare.

Vi är avslutningsvis mycket nöjda med mjukvaran som är ren och snabb, med vissa egna tillskott – ungefär som Motorolas approach till anpassade gränssnitt.

Kameran

oneplus-3-test-14

OnePlus är utrustad med dels en 16 MP-kamera (f/2.0) med fastdetekterande autofokus samt optisk bildstabilisering (OIS) och har stöd för inspelning av UHD/4K-video med upp till 30 bilder per sekund, och dels en frontkamera med en upplösning på 8MP (f/2.0).

TelefonPixelstorlekSensorUpplösningBländareBrännviddISOAF
Huawei Nexus 6P1.55μmIMX37712MPf2.027mm3762Laser
HTC 101.55µmIMX37712MPf1.826mm3200PDAF+laser
Galaxy S7-serien1.4µmExmorRS12MPf1.726mm800PDAF
Huawei P9/P9 Plus1.25µmIMX28612MPf2.227mm3200-
Apple iPhone 6s1.22μmExmorRS12MPf2.229mm2500PDAF
Sony Xperia X/X Performance1.12μmExmorRS23MPf2.024mm3200PDAF
OnePlus 31.12μmIMX29816MPf2.025mm3200PDAF
LG G51.12μmIMX23416MPf1.828mm800Laser

Kamerasensorn är hämtad från Sonys populära Exmor RS-serie och har modellbeteckningen IMX298. Enligt specifikationsbladet för sensorn mäter den 1/2.8″ vilket innebär att varje enstaka pixel mäter 1,12 mikrometer. Det betyder att sensorn har betydligt mindre pixlar än exempelvis Nexus 6P och HTC 10 vilka bägge erbjuder sensorer med en pixelstorlek på 1,55 mikrometer. En fördel med större pixlar är större dynamiskt omfång och större ljusinsläpp i förhållande till mindre pixlar – kort sagt betydligt bättre mörkerprestanda.

Till skillnad från exempelvis Huawei Nexus 6P erbjuder OnePlus 3 både optisk bildstabilisering (OIS) och fastdetekterande autofokus (PDAF). Trots att N6P saknar OIS erfar vi att det är enklare att ta skarpa bilder med den telefonen framför OnePlus 3, vilket sannolikt har att göra med de större pixlarna.

Vidare finner vi att autofokusen också är något vassare på Nexus 6P trots att den endast förlitar sig på kontrastdetekterande autofokus i kombination med en laserfokus vars räckvidd är tämligen begränsad. Det kan dock vara värt att ha i åtanke att det i OnePlus 3 fall handlar om en purfärsk kamerasensor som blev tillgänglig under slutet av 2015 och att det historiskt sett kan ta ett tag att köra in en ny kamerasensor. Det är inte osannolikt att kameran blir bättre med tiden, precis som i fallet med HTC 10. Det är dock inget vi kan lägga någon vikt vid i den här recensionen.

Kameran startar i regel inom en sekund från kallstart med telefonen i standbyläge från dess att vi dubbeltryckt på låsknappen. Autofokusen är desto långsammare och kan ta upp till 3 sekunder på sig innan motivet är i fokus, men under goda ljusförhållanden sker det allt som oftast inom en sekund.

Mjukvaran är lättarbetad och de flesta inställningar är lättåtkomliga. I autoläget finns möjlighet att inaktivera eller aktivera HDR-läget samt ljusdioden som sitter intill kameran på bakstycket. I det manuella läget kan vi smidigt justera ISO-värde (100-3200), fokus, vitbalans samt slutartid (1/8000 s – 30 s) genom att rotera på ett virtuellt hjul. Det går även att aktivera RAW-foto från det manuella läget genom att besöka inställningsmenyn.

OnePlus erbjuder också ett läge för panoramafoto och intervallfoto. För video finns det även möjlighet att filma slowmotion vilket begränsar upplösningen till 720p med en hastighet på upp till 120 bilder per sekund.

Kameraexempel

OnePlus 3 auto (HDRA) – Nexus 6P auto (HDRA) – Sony Xperia X Performance auto (i+)


OnePlus har i 3 tagit ett klart steg framåt jämfört med den rätt bleka bekantskapen i föregångaren 2. Då vi jämför OnePlus 3 med den erkänt kompetenta kameran i Nexus 6P kan vi se att 3 gör ett mycket bra jobb.

Färgåtergivningen var ett stort problem med fjolårets OnePlus 2, med urvattnade färger och ibland märkliga nyanser, men i 3 ser vi att OnePlus har lyckats mycket bättre. Även om bilderna inte riktigt är lika naturtrogna och har samma goda djup som i Nexus 6P så är resultatet tämligen bra.

Med OnePlus 3 kommer man från samma plats närmare objektet än vad man gör med Nexus 6P som har ett större insläpp mer vidare vinklar. På grund av detta ser vi i vissa bilder en fördel för OnePlus 3 vad gäller detaljrikedom och skärpa, exempelvis i det allra första bildparet. Vi ser i samma bildpar även exempel på Nexusens bättre färgåtergivning som bättre matchar det våra ögon såg på platsen.

OnePlus 3 lider av en lätt akvarelleffekt för finare detaljer, som exempelvis gräset, grusgången samt lövverket i den högra halvan av bildpar fyra, med dammen och gångstigen. En aning för hård brusreducering skapar en lätt utsmetad akvarelleffekt, som dessvärre tycks bli kraftigare ju längre ort från bildens mittpunkt man kommer. Linsproblem? Även om Nexus 6P här är den bättre av de tu så är vi dock ganska petiga då vi klagar på OnePlus 3 som ingalunda presterar dåligt.

Motljus och svåra kontrastförhållanden är något många telefonkameror har svårt att hantera, allra främst i autoläget. OnePlus 3 hanterar detta tämligen väl och vi ser endast små tendenser till överexponering. Exempel på detta finner vi i bildpar tio, på herrgårdsbyggnaden, där de ljusare partierna i den molniga himlen försvinner i en helvit gegga. Nexus 6P hanterar detta bättre, och bjuder därmed på mer detalj/bildinformation i bildpartier där OnePlus 3 överexponerar. Vi ser på samma bild en lätt gulbeige nyans på byggnadens vita putsfasad i bilder tagna med OnePlus 3 – något som inte överensstämmer med verkligheten.

Mörkerprestandan är sannolikt OnePlus 3:s svagaste kort. Bilderna blir även i måttligt dunkel nästan helsvarta och mängder av detaljer och bildinformation blir i princip omöjliga att se. Pluspoäng dock för att brusnivån är ganska låg och färgåtergivningen är skapligt korrekt, i de fallen man kan se några färger alls det vill säga. Man kan i vissa bilder, som i bilden i det sista bildparet i galleriet ovan, lyfta fram en hel del mer bilddetalj om man öppnar bilden i ett bildbehandlingsprogram och justerar ljusstyrkan manuellt. Detta fungerar dock bara i vissa bilder, där de mörka partierna inte är fullt ut helsvarta.

Allt som allt är stillbildskameran i OnePlus 3 ett rejält fall framåt jämfört med fjolårets OnePlus-flaggskepp, och så länge ljusförhållandena är bra presterar OnePlus 3 bra, om än inte riktigt lika bra, även då den ställs mot toppkameror som Nexus 6P. Några minuspoäng utdelas för en lite för hård syntetisk brusreducering som resulterar i en lätt akvarelleffekt och för en viss linsoskärpa längs med bildens högra och vänstra kortsida.

Slutbetyg väl godkänt, så länge det är gott om ljus.

HDR (High Dynamic Range)

I jämförelse med Huaweis Nexus 6P har vi svårare att få skarpa bilder med HDR-läget aktiverat. Vi får i regel ta fler bilder med OnePlus 3 och anstränga oss för att hålla kameran så still som möjligt för att få fram ett bra resultat.

HDR ökar av förklarliga skäl risken för oskarpa bilder även med Nexus 6P, men då Nexus 6P tycks behandla bilderna (HDR sammanfogar tre eller fler bilder tagna i rask takt för att maximera kontrasten i slutresultatet) i klart högre tempo är problemet inte lika uttalat. Vid fotografering av statiska motiv är det i regel inte ett stort problem med OnePlus 3, men att försöka ta en bild, med HDR aktivt, på ett rörligt objekt har under vår testkörning varit princip omöjligt, något som inte alltid är fallet med Nexus 6P.

Hur bilderna blir med respektive enhet utan samt med HDR aktiverat syns ovan. Vad som är bäst är i mångt och mycket en smakfråga. Om ljusare bilder med större dynamiskt omfång efterfrågas kan HDR-läget som är aktivt i standardutförandet med fördel aktiveras. Eftersträvas däremot så skarpa bilder som möjligt är det förmodligen bättre att gå över till vad OnePlus valt att kalla ”HQ”-läget (tidigare kallat ”HD”).

Främre kameran

OnePlus 3 UHD

Nexus 6 UHD

Vid videoinspelning fungerar OnePlus 3 hybridlösning som kombinerar optisk stabilisering med elektronisk lite bättre än Nexus 6P som endast förlitar sig på elektroniskt dito. Bilden är mjukare och mindre ryckig vid kraftigare rörelser för OnePlus 3 räkning. Färgerna är däremot något överdrivna för OnePlus 3 och exponeringen är bättre för Nexus 6P. Vad gäller detaljnivån är det relativt jämnt mellan de tu telefonerna.

Batteritid och laddning

OnePlus_3_40

Till skillnad från tidigare OnePlus-telefoner är OnePlus 3 utrustad med en snabbladdningsstandard som fått namnet ”Dash”. Standarden är egentligen inte ny även om OnePlus vill ge sken av det utan är hämtad från systertillverkaren OPPO:s VOOC-standard, vilket också innebär att VOOC-kompatibla USB-kablar samt laddare fungerar för snabbladdning tillsammans med OnePlus 3. Används inte en VOOC- eller Dash-kompatibel kabel vid laddning fungerar inte snabbladdningen även om strömadaptern skulle ha stöd för det.

oneplus_3_batteriladdning

OnePlus 3 snabbladdning tar batteriet från 0 till 50 % på 24 minuter.

Enligt OnePlus 3 är det möjligt att nå en batterinivå på 63 % efter 30 minuters snabbladdning. Vi valde att testa detta på egen hand med en telefon som dessutom var uppkopplad med dubbla SIM-kort, Bluetooth + Android Wear-klocka och Wi-Fi i bakgrunden. Under dessa förutsättningar nådde vi efter 31 minuters laddning en batterinivå på 63 %. En minut mer än vad OnePlus specificerat, vilket får betraktas som mer än godkänt. Från 0 till 100 % dröjde det totalt 72 minuter vilket också får klassas som mycket bra – bara en minut långsammare än den snabbast laddande telefonen vi har testat, Motorola Moto X Style, som även den har ett 3000 mAh-batteri.

Telefonen förblir dessutom förvånansvärt sval i samband med snabbladdning och blir inte alls lika varm som exempelvis Galaxy S6/Galaxy S7 vid snabbladdning, vilka bägge kan bli stekheta. OnePlus 3 laddar alltså inte bara snabbt, utan gör det också utan att bli särskilt varm.

PCMark "Working Life" battery test

Airplane mode with Wi-Fi enabled, sound disabled, screen brightness ~200 cd/m2
Huawei Mate 8 4000mAh
660Minutes
Huawei P9 Plus 3400mAh
568Minutes
Huawei P9 3000mAh
548Minutes
Samsung Galaxy S7 Edge
540Minutes
Huawei P9 Lite 3000 mAh
533Minutes
OnePlus 3 3000mAh
528Minutes
Elephone P8000 4160mAh
524Minutes
Galaxy Note 7 3500mAh
520Minutes
Moto X Force 3780 mAh
511Minutes
Huawei Honor 7 3100mAh
501Minutes
Sony Xperia X 2620 mAh
482Minutes
Samsung Galaxy S7
482Minutes
Sony Xperia Z5 Compact 2700mAh
478Minutes
Sony Xperia Z3+ 2930mAh
476Minutes
Moto G 3 2470mAh
464Minutes
Galaxy S6 Edge+ 3000mAh
461Minutes
LG G5 3000 mAh
451Minutes
Huawei Nexus 6P 3450mAh
440Minutes
OnePlus 2 3300mAh
421Minutes
LG Nexus 5X 2700mAh
419Minutes
Huawei Ascend Mate S 2700mAh
416Minutes
Huawei P8 2600mAh
414Minutes
Motorola Nexus 6 3220mAh
396Minutes
HTC One A9 2150mAh
392Minutes
Xiaomi RedMi Note 2 3060mAh
386Minutes
LG G4 3000mAh
385Minutes
LG V10 3000mAh
381Minutes
Moto X Style 3000mAh
361Minutes
Galaxy Note 4 3220mAh
359Minutes
ASUS ZenPad S 8.0 4000mAh
344Minutes
Ulefone BeTouch 2 3050mAh
276Minutes
Nexus 4 2100mAh
250Minutes
100
200
300
400
500
600

Med vårt användningsmönster har vi aldrig kommit under fyra timmars skärmtid på en laddning och i regel har vi fått ut 5-6 timmars skärmtid med 15-20 % batteri kvar. I vårt batteritest där faktisk användning simuleras når OnePlus 3 åtta timmar och 48 minuter (528 minuter). Det är ett bättre resultat än modeller som Galaxy S7 och Motorola Moto X Force, men något sämre än Huawei P9/P9 Plus och Galaxy S7 Edge.

Som nämnts i tidigare tester i år är den här generationens topphårdvara mer energieffektiv. Telefoner tycks få ut mer av milliamperetimmarna än fjolårets motsvarigheter. Det fasta batteriet i OnePlus 3 har en batterikapacitet på 3000 mAh och det håller igång enheten överraskande länge.

Prestanda och spel

OnePlus_3_GameSirG3s_emulator_nintendo_64

I såväl syntetiska test som praktiska sådana, där vi exempelvis mäter tiden det tar att ladda in en webbsida eller hur fort ett spel startar, så presterar OnePlus 3 mycket bra. Faktum är att OnePlus 3 överlag tillhör en av de snabbaste, om inte den snabbaste, telefon vi testat till dags dato.

Enheten är som vi konstaterat ovan bestyckad med Qualcomms Snapdragon 820-plattform som består av fyra stycken Kryo 200-kärnor där det ena paret tickar på med en klockfrekvens på 2,15 GHz medan det andra paret har en klockfrekvens på 1,6 GHz. I jämförelse använder både Samsung och Huawei åtta kärnor i sina respektive plattformar Exynos 8890 (4x Exynos M1 2,3 GHz + 4xA53 @ 1,58 GHz), samt Kirin 950+955 (4x Cortex A72 @ 2,3 GHz).

OnePlus_3_41

OnePlus 3 är en av de svalaste telefoner vi testat.

En nackdel med högpresterande systemplattformar är i regel värmeutvecklingen. Detta säger sig Qualcomm ha arbetat på med Snapdragon 820, som bygger på samma tillverkningsprocess som Samsungs Exynos 8890-plattform (14 nm, FinFET LPP), vilket uppges reducera strömförbrukningen med upp till 30 % i jämförelse med Snapdragon 810.

Hur en telefon är konstruerad och med vilka material inverkar också på värmeutvecklingen. OnePlus 3 har ett hölje av till större delen metall vilket har goda värmeavledande egenskaper, men hur varm blir telefonen i praktiken?

Efter 15 minuter med ”AnTuTu stresstest” och med Wi-Fi samt blåtand aktiverat och skärmen inställd på maximal ljusstyrka mätte vi, med en rumstempratur på cirka 24C, upp en temperatur på maximalt 40,2C på bakstycket.

Available RAM

The available amount RAM after the system has been loaded.
OnePlus 3 6GB
5741MB
ZenPad S 8.0 4GB
3907MB
LG G5 4GB
3793MB
Huawei P9 Plus 4GB
3790MB
HTC 10 4GB
3767MB
LG V10
3717MB
OnePlus 2 4GB
3708MB
Galaxy S6 Edge+
3663MB
Galaxy S7+S7 Edge 4GB
3580MB
Galaxy Note 7 4GB
3524MB
Google Nexus 6 3GB
2970MB
Elephone P8000 3GB
2920MB
Ulefone BeTouch 2 3GB
2893MB
Huawei Mate 8 3GB
2881MB
Sony Xperia X 3GB
2833MB
Sony Xperia Z3 Plus
2822MB
Sony Xperia Tablet Z4
2805MB
Nvidia Shield TV 3GB
2804MB
Huawei P9 Lite 3GB
2798MB
Huawei P9 3GB
2793MB
Huawei Honor 7
2792MB
Sony Xperia Z5 S810 3GB
2792MB
Huawei P8
2792MB
Huawei Mate S
2791MB
Samsung Galaxy Note 4
2782MB
LG G4
2770MB
Sony Xperia Z3
2748MB
HTC One M9
2727MB
Huawei Nexus 6P
2702MB
Samsung Galaxy S6
2698MB
Xiaomi RedMi Note 2
1877MB
Samsung Galaxy S5
1856MB
LG Nexus 5
1855MB
LG G2
1853MB
HTC One M8
1827MB
LG Nexus 5X
1813MB
Sony Xperia Z5 Compact
1807MB
Samsung Galaxy Note 2
1791MB
Sony Xperia Z3 compact
1732MB
Moto G 3
898MB
500
1000
1500
2000
2500
3000
3500
4000
4500
5000
5500

Telefonen är utrustad med 6 GB DDR4 RAM varav ca 5,7 GB är tillgängligt för användaren. I praktiken används inte mer än 3GB oavsett hur många appar och spel vi öppnar. Enligt OnePlus är detta en medveten begränsning för att konservera ström. Av de 64GB lagringsutrymme som följer med telefonen är 52GB tillgängligt.

I AnTuTu Benchmark är minnesprestandan god och i linje med vad vi förväntar oss av DDR4 tillsammans med Snapdragon 820. Endast HTC 10 lyckas prestera ett bättre resultat.

Det inbyggda flashminnet är väldigt snabbt vid läsning och slår till och med rekordinnehavaren Samsung på den punkten, trots att hela filsystemet är krypterat, vilket är standard i Android 6.0 Marshmallow. I Androbench mäter vi upp 135MB/s vid slumpmässig läsning och 18 MB/s vid slumpmässig skrivning. Slumpmässig skrivning är alltså inte fullt lika imponerande som läsningen och där behåller Samsung prestandakronan.

Geekbench 3 Multicore

Geekbench provides a comprehensive set of benchmarks engineered to quickly and accurately measure processor and memory performance.
Galaxy Note 7 E8890 4x2,3GHz
6485p
Galaxy S7+S7 Edge E8890 4x2,3GHz
6483p
Huawei P9+P9 Plus Kirin 955 4x2,5GHz
6305p
Huawei Mate 8 K950 4x2.3GHz
6094p
OnePlus 3 S820 2x2,15GHzx2
5546p
HTC 10 S820 2x2,15GHz+2x1,6GHz
5204p
Galaxy S6 E7420 4x2.1GHz
5116p
Galaxy S6 Edge+ E7420 4x2.1GHz
5011p
Huawei Nexus 6P S810 4x2GHz
4921p
LG G5 S820 2x2,15GHz+2x1,6GHz
4912p
Sony Xperia Z5 S810 4x2GHz
4580p
Xiaomi RedMi Note 2 MT6795 8x2GHz
4542p
Nvidia Shield TV X1 4x1.9GHz
4512p
OnePlus 2 4x1.8GHz S810
4501p
Xperia Tablet Z4 4x2Ghz S810
4345p
Ulefone BeTouch 2 8x1.7GHz MT6752
4151p
HTC One M9 4x2GHz S810
4109p
Huawei Mate S 4x2.2GHz GHz
4079p
Sony Xperia Z5 Compact S810 4x2GHz
3909p
Sony Xperia X S650 2x1,8GHz
3891p
Huawei P9 Lite K650
3868p
Sony Xperia Z3 Plus 4x2GHz S810
3660p
LG Nexus 5X S808 2x1.8GHz
3539p
Huawei Honor 7 K935 4x2.2GHz
3514p
Moto X Style s808 2x1.8GHz
3475p
LG G4 S808 2x1.8GHz
3458p
LG V10 S808 2x1.8GHz
3442p
Huawei P8 K930 4x2GHz
3366p
Galaxy Note 4 4x2.7GHz S805
3314p
Nexus 6 4x2.7GHz S805
3184p
HTC One M8 4x2.3GHz S801
2904p
Apple iPhone 6 2x1.4GHz
2787p
Google Nexus 5 4x2.2GHz S800
2775p
Xperia Z3 4x2.5GHz S801
2743p
Xperia Z2 4x2.3GHz S801
2685p
Elephone P8000 MT6735 8x1.3GHz
2676p
Galaxy S5 S800 4x2.5GHz
2672p
Xperia Z3 compact 4x2.5GHz S801
2472p
LG G3 4x2.5GHz S801
2439p
ZenPad S 8.0 Z3580 4x1.83GHz
2096p
Moto G 3 4x1.4 GHz
1610p
1000
2000
3000
4000
5000
6000

OnePlus 3 är den snabbaste Snapdragon 820-bestyckade enheten vi testat. Vi slår två rekord ovan, dels i AnTuTu Benchmark och dels i Vellamo Metal. I övrigt placerar sig enheten i toppskiktet.

3DMark Sling Shot Test 1 OpenGL ES 3.0 1080p

Nvidia Shield TV
30FPS
OnePlus 3 S820 1080p
20FPS
HTC 10 S820 WQHD
20FPS
LG G5 S820 WQHD
19FPS
Galaxy Note 7 E8890 WQHD
17FPS
Galaxy S7+S7 Edge E8890 WQHD
17FPS
HTC One M9 1080p
13FPS
Sony Xperia Z5 Compact 720p
13FPS
Sony Xperia Z5 1080p
12FPS
LG Nexus 5X 1080p
11FPS
Xperia Tablet Z4 WQHD
11FPS
OnePlus 2 1080p
10FPS
Nexus 6 WQHD
10FPS
Samsung Galaxy Note 4 WQHD
10FPS
Huawei Nexus 6P WQHD
9FPS
Sony Xperia X S650 1080p
9FPS
Sony Xperia Z3 Plus 1080p
9FPS
Galaxy S6 Edge+ WQHD
8FPS
Huawei Mate 8 1080p
7FPS
Samsung Note 3 1080p
7FPS
LG G4 WQHD
7FPS
Sony Xperia Z2 1080p
6FPS
Google Nexus 5 1080p
6FPS
Sony Xperia Z3 Compact 720p
6FPS
LG G3 WQHD
6FPS
LG V10 WQHD
6FPS
Huawei P9 Lite K650 1080p
6FPS
Huawei P9+P9 Plus K955 1080p
6FPS
Moto X Style WQHD
4FPS
Huawei Mate S 1080p
3FPS
LG Nexus 4 720p
3FPS
Elephone P8000 1080p
2FPS
Ulefone BeTouch 2 1080p
2FPS
Huawei Honor 7 1080p
2FPS
Moto G 3 720p
1FPS
4
8
12
16
20
24
28

En positiv bieffekt med lite lägre upplösning är att grafikprestandan får en skjuts framåt i jämförelse med de högupplösta enheterna. I samtliga delmoment ovan, förutom deltest #2 i 3DMark, slår OnePlus 3 tillsammans med Qualcomms Adreno 530-GPU rekord efter rekord. För den som vill spela avancerade 3D-spel är det svårt att hitta en bättre lämpad telefon än OnePlus 3.

Buggar och problem

En återkommande bugg vi stött på i Oxygen OS 3.2 är att virtuella tillbakaknappen ibland, men inte ofta, inte svarat på första trycket. Vi har då behövt trycka två eller tre gånger för att komma tillbaka ett steg i gränssnittet. Inledningsvis trodde vi att vi helt enkelt missade knappen, men sedan råkade vi se att andra stött på samma problem.

Den automatiska ljusstyrkan för skärmen har även fått fnatt emellanåt. Skärmen har plötsligt blivit alldeles för ljus utan att yttre omständigheterna förändrats. Vi har då tillfälligt behövt stänga av automatiska ljusstyrkan. Förhoppningsvis kommer problem åtgärdas i en framtida firmware-uppdatering.

Vi erfar också problem med fördröjningar innan notifikationer från exempelvis Hangouts eller Gmail kommer fram. OnePlus har till viss grad avhjälpt problemet i Oxygen OS 3.2, men inte fullt ut.

Med fingeravtrycksläsaren aktiverad kan telefonen bli väldigt varm om den förvaras i fickan. Det beror förmodligen på att läsaren triggas till följd av en för hög känslighet och kan sannolikt åtgärdas genom en framtida uppdatering.

[OnePlus 3 buggar, problem och barnsjukdomar | Swedroid Forum]

Slutsats

oneplus-3-test-7

Efter vår tid med OnePlus 3 kan vi konstatera att det är en av de allra bästa telefonerna i prisklassen. Vi har svårt att komma på en smartphone som erbjuder mer hårdvara för 3700 kronor. Konkurrenter i Sverige som LG G5, HTC 10 och Galaxy S7-duon, är mellan ~1800kr och ~3800 kronor dyrare.

Närmast prismässigt ligger Huawei P9 men även den kostar runt 700 kronor mer. Även om kunder får göra vissa kompromisser är det kanske inte värt för alla att i vissa fall betala dubbla priset för att få det allra bästa.

OnePlus 3 är välbyggd med aluminiumchassi och god ergonomi, även om konstruktionen är i halaste laget. Mjukvaran är ren och lättanvänd och det är en riktigt rapp telefon, som sig bör med 6GB RAM och Snapdragon 820. Batteriet med sina 3000mAh får enheten att hålla igång längre än väntat och vi har i regel fått ut 5-6 timmars skärmtid.

Skärmen kan inte mäta sig med mer högupplösta konkurrenter. Full HD-upplösning räcker skapligt för 5,5” men kanske är det Super AMOLED och PenTile-matrisen som gör att skärpan ibland blir lite lidande, även om det inte är något vi stört oss på vid vardaglig användning.

Skillnaden märks främst när skärmen hålls intill exempelvis Samsung Galaxy S7 eller Huawei Nexus 6P.1.SWEDROID-REKOMMENDERAR-PRISVÄRD

Kameran presterar bra – i alla fall under goda ljusförhållanden. Den är dessvärre sämre i dunkla miljöer. Under ljusfattiga omständigheter ökar avståndet till bättre kameror som de i Nexus 6P och Samsung Galaxy S7.

Om du är ute efter en ny smartphone och inte behöver allra bästa kameran eller skärmen är OnePlus 3 ett utmärkt val – du får toppkomponenter och en habil metallkonstruktion för en relativt låg summa. Vi rekommenderar OnePlus 3 varmt och anser att det är den med marginal mest prisvärda nya telefonen just nu.

Processor: 2,1GHz quad-core
Plattform: Snapdragon 820 64-bit
RAM: 6GB
Skärm: 5,5" / FHD / 401PPI
Skärmtyp: Super AMOLED
Kamera: 16MP

OnePlus 3

OnePlus 3
8.25

Gränssnitt/Mjukvara

8/10

    Byggkvalitet

    9/10

      Skärm

      8/10

        Kamera

        8/10

          Prestanda

          10/10

            Batteritid

            8/10

              Styrkor

              • Hög bygg-/materialkvalité
              • Bra och skapligt ljusstark skärm
              • Utmärkt prestanda
              • Stöder dubbla SIM-kort
              • Bra batteritid
              • Ytterst prisvärd

              Svagheter

              • Lider av ett antal barnsjukdomar (buggar)
              • Relativt låg skärmupplösning
              • Saknar microSD-kortplats
              • Går bara att köpa online
              • Mycket långsamt HDR-läge

               

              • Frukostmannen

                Jag blev mycket sugen på denna.

              • Per Fransson

                Här blir det ett köp!

              • Daniel Jansson

                Tack för en bra recension. Gud vad glad jag blev när jag skrollade och Gizmo dök upp! <3

                Gizmo sad me sad =(

              • nZb

                Najs , hoppas det beslutar att göra en 5″ igen..

              • Sebastian

                Synd med HDR, verkar annars vara en underbar telefon!

              • Liam Andrén

                Härlig recension!
                Endast en fundering; Nexus 6P har väl Snapdragon 810, om jag inte har helt fel?

                ”[…] I jämförelse med Snapdragon 805-bestyckade Huawei Nexus 6P finner vi dock att […]”

              • mickeko

                ”I praktiken” har telefonen alltså bara 3 GB RAM, resten är bara där för att det ska se snyggt ut på pappret? Låter som lurendrejeri för mig.

              • Sillstrypare

                Klart intressant. Dess nackdelar som listas ser jag inte som nackdelar, förutom buggarna och de lär väl fixas så småningom
                Och det är synd man inte kan klämma på den innan köp
                Men om den går ner mot 3000 kr om ett tag kanske den är värd att testa
                Men 3700 är inom min budget för köp
                Det enda jag har att invända mot I konstruktionen är att den är gjord i metall
                Men det kan jag leva med om resten är bra
                Det är i a f inte glas på baksidan

              • Mourian

                Har haft min ett par veckor nu och måste säga att jag är otroligt nöjd!

              • FredrikAn

                Håller med. Varför ha 6GB.. Finns det ens 6GB fysiskt, eller är det boostade siffror? :D

              • Anders

                Ja skulle vara intressant om detta gäller fler ”budgettelefoner” som skryter med mycket RAM.

              • D A Z M A N T

                Jag är sugen på att göra en beställning men är lite osäker när det gäller beställning på deras sida och desutom om nåt skulle vara fel på den. Låter ganska komplicerat att hålla på och skicka den fram och tillbaka och förklara fel. Tänk om dom nekar då? Tar säkert flera veckor också. Skulle varit nice om den såldes i en svensk butik. Rätta mig gärna om jag har fel.

              • Kapten Hundtolle

                Man får helt enkelt ta den risken, men det är det värt med tanke på telefonens prisvärdhet.

              • Flinta

                Kanske drar för mycket ström om man ska nyttja all ram på luren…

              • Flamso

                Känns fortfarande som att min G4 är bättre förutom när det kommer till fingeravtrycksläsaren…

              • Mattias Arvin

                Tack för en bra recension. Jag har länge varit sugen på OP3, men nu är jag nog nära köp.

              • CreX

                Nice recension!! Får min på måndag! :D

              • CreX

                De har precis uppdaterat OxygenOS för att dra nytta av hela minnet.
                https://forums.oneplus.net/threads/oxygenos-3-2-1-rollout-is-starting-on-oneplus-3.454469/

              • CreX
              • Zteam

                Jepp, verkar ju dock vara den versionen Swedroid har testat med enligt versions-numret

              • Oavsett

                G4 har mycket sämre batteritid och prestanda överlag. Den blir också mycket varmare och kan bli överhettad. Fördelarna med 4G är ju löstagbart batteri och minneskortplats. Även 2K skärmen kan ses som en fördel och också som en nackdel, beroende på vilken infallsvinkel man har.

              • Oavsett

                Skulle den säljas i svensk butik så skulle priset bli mycket högre. Så det är upp till dig att välja. Mobil såld i svensk butik eller lågt pris. Köp en Galaxy S7 om du vill ha en mobil i svensk butik och betala därefter.

              • Oavsett

                Det kommer ingen prissänkning innan OnePlus 4 kommer ut. Så har det sett ut sen tidigare.

              • Oavsett

                Du kan ju lätt se hur mycket RAM som används. MIn DOOGEE F5 med 3 GB RAM brukar ligga nära fullt utnyttjande exempelvis, samma med min ulefone Power (också 3GB).

              • Oavsett

                Det är en underbar mobil. Helt suverän. Jag har köpt två stycken, en till mig och en till frun.

              • Oavsett

                De har lagt ned X-serien, så det är helt osannolikt.

              • Andreas

                Hej, kan någon som äger en OnePlus 3 testa och bekräfta om den har ant+ eller inte? Verkar vara ganska tvetydigt :)
                https://forums.oneplus.net/threads/ant-firmware-inclusive.450470/

              • Oavsett

                Hur testar man det?

              • Andreas

                Utan ant+ hårdvara är det svårt att vara 110% säker men hittade denna lilla app som ska kunna se om det är ok eller ej :), tack
                https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quantrity.anttester

              • Oavsett

                Här är resultatet:

              • D A Z M A N T

                Fast S7 är dubbla priset. Även om den lär kosta mer i butik så lär den inte kosta dubbla. utan kanske 500 kr mer.

              • Oavsett

                Jag laddade även ned ARS och då blev det så här:

              • Oavsett

                Den skulle kosta långt mer än 500:- extra. Det är mycket dyrt att driva butik och det behövs marginaler.

              • Oavsett

                Jag laddade även ned ARS och då blev det så här:

              • Oavsett

                Jag laddade även ned ARS:

              • Oavsett

                Jag laddade även ned ARS och då blev resultatet så här:

              • D A Z M A N T

                Jag har sjukt svårt att tro på att den skulle kosta 8000 kr som en S7 för att den skulle säljas i en svensk butik. Så även om den blir dyrare så är det fortfarande stor skillnad.

              • Oavsett

                Låt oss säga 5000:- då. Vill du betala det? S7 har trots allt flera fördelar framför OP3. S7 kostar för övrigt under 6000:-

                http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3499389

              • D A Z M A N T

                Finska operatören Saunalahti först i europa att sälja OnePlus 3. Och där kostar den 398,88€ vilket mostvarar i svenska kronor ca 3782:-
                Så jag vet inte varför den skulle kosta så mycket mer i Sverige isåfall.

              • Oavsett

                Säljs den helt utan krav? Då har de fått till ett bra avtal med OP.

              • Sillstrypare

                Ok. Tack för infon. Jag visste inte det

              • D A Z M A N T

                Ja jag tror det iaf. En kompis i Finland har sagt att OnePlus är ganska stora där.

              • Oavsett

                Då är det bara att gratulera. Vi får hoppas på att Tele2 eller någon annan stor tar in den också då, till samma pris.

              • Ironi

                Jo den har 810

              • Flamso

                Ja möjligen batteritiden. Prestandan är det inget fel på alls och jag märker inte av att den är långsammare på något sätt. Prestanda i telefoner är så galet överskattat…

                Skärmen är fantastiskt bra och jag hade aldrig klarat av en så stor skärm i 1080p med pentile. :/

              • Oavsett

                Man märker skillnad när man testar de två mot varandra. OP3 har betydligt bättre flyt.

              • Flamso

                Ja det är väl klart. Fortfarande inte värt skärmen dock. Plus att det kostar en helt ny telefon till ingen nytta alls.

              • Oavsett

                Jag funderade på LG G4 och testade den en hel del, men batteritid och värmeproblem gjorde att det inte blev något köp. Mycket trevlig mobil annars.

              • Flamso

                Den håller riktigt länge för mitt bruk i alla fall. Börjat tappa en del på sistone men ska göra en återställning när jag kan fixa BankID. Värmen har jag aldrig haft problem med, speciellt inte jämfört med min gamla HTC One M7. :D Spelar aldrig och såna grejer.

              • Anders

                Blir ju dock lite svårt då jag inte har nån av enheterna. Vill se tester.

              • Oavsett

                Vad känner du för LG G5 då?

              • Oavsett

                Det finns tester att hitta för de flesta modeller. Det är bara att googla.

              • Flamso

                Känns som ett nerbyte i typ allting. Mindre skärm och fulare design och inte så mycket vettigare batteritid…

              • Meisterjäger

                Dom kan väl fortfarande göra en 5″ på sin nästa lur som säljs. Förstår inte varför du blandar in x serien.

              • LoLeL

                ”Svagheter – Relativt låg skärmupplösning”

                Seriöst? 1080 är mer än tillräckligt & batteriet lär hålla längre än med QHD, vad är det för tankesätt att skriva det som en svaghet?

              • Sebastian

                HdR kan kanske också fixas viq uppdatering (förhoppningsvis). Verkar utan tvekan vara mest prisvärda luren just nu.

              • BillyDane

                Följer det med något mobilfodral som i One Plus X?

              • Oavsett

                Det verkar vara typ ingen som gillar den mobilen. Jag tror att den kommer att gå att hitta för 3500:- inom en inte alltför lång tid.

              • Oavsett

                Nej, de kommer inte att gå under 5,5″ på sin premiummobil och någon annan modell är inte aktuell. 5″ mobiler är inte det som säljer bäst, de flesta vill ha större mobiler.

                Därför kommer det inte att bli någon 5″. Hade X-serien levt vidare så hade det varit en annan femma, därför nämner jag det.

              • Oavsett

                Nej.

              • Oavsett

                De jämför med konkurrenterna som har 1440p.

              • Meisterjäger

                Du kan ha rätt, dock har du inte en aning om hur marknaden ser ut i framtiden. Ingen har det. Du har heller inte en aning om vad dom har för planer på andra modeller förutom flaggskeppen i framtiden. Bara för att dom säger nåt nu så betyder inte det att det kan ändras.

              • Oavsett

                Det stämmer inte alls. Jag har sagt i många år att mobilernas skärmar bara kommer att bli större och jag har haft rätt hela tiden.

                Folk använder mobilerna till mer och mer saker hela tiden och då är stor skärm av största vikt.

                Jo, jag har visst en aning och mer än så.

                Givetvis kan OP ändra sig, jag skrev också ”inte sannolikt”. Jag sa inte att det var ett faktum.

                Jag har också i åratal hävdat att windows för mobiler är något som kommer att försvinna, det är precis som vad är på väg att hända. Det kommer bara att finnas två OS av betydelse för mobiler.

              • Johan

                Jag är grymt nöjd med min såhär långt! Två små saker som är lite sådär är att den kommer med en fastsatt skyddsfilm, vilket kan vara trevligt men nått som jag tog bort för känslan är sämre med den på. Blir en kant som inte riktigt följer med skärmen hela vägen ut… Det andra är en lite udda grej som hände för mig, vilket lika väl kunde vara comviqs fel. Iaf så kunde inte mobilen ta emot samtal eller sms men surf fungerar. Byter man när så funkar istället samtal och sms men inte längre surf. Men efter att ha manuellt bytt mellan näten så har den äntligen hittat rätt och nu funkar allt som det ska. Men vet inte om detta var telefonen eller comviq

              • Meisterjäger

                Lol, du har fortfarande inte en susning om vad op har för planer i framtiden.. Haha du är lite underhållande..

              • Oavsett

                Jag vet vad OP har sagt och jag skrev (vilket jag redan skrivit en gång extra) att jag sa att det var ”inte sannolikt”. Jag sa inte att det var ett faktum.

                Inte en susning är ju helt enkelt inte sant. OP har uttalat sig i frågan.

              • Meisterjäger

                Det uttalandet är sannolikt gjort pga av ekonomi och hur marknaden ser ut just nu. Allt kan ändras iframtiden. Du skriver som om du satt i nån beslutarbefattning på företaget.

              • Oavsett

                Det jag vet är vad OP sagt och vad dom säljer bäst. På den information har jag dragit slutsatser om vad dom är sannolikt.

                Det är inte noll susning och ingen aning.

              • mickeko

                Ingenting i changelogen antyder om att den utnyttjar mer av minnet. Ändringen i RAM hantering kan lika gärna vara att de tweakat några parametrar som inte har med RAM-mängden att göra överhuvudtaget.

              • mickeko

                Om det är så har telefonen inte 6 GB RAM… Det vore som att säga att en lägenhet är 102 kvm stor när hälften av utrymmet upptas av massiva betongväggar.

              • Oavsett

                Det går att utnyttja alla lediga 5,7GB RAM. Det handlar bara om att starta tillräckligt tunga program.

              • mickeko

                Så man har 3 GB RAM tills dess att man börjar redigera 4K-video eller något? Hade nog hellre sett att telefonen var ännu en bit billigare och ”bara” hade 4 GB som gick att använda helt i så fall.

              • Oavsett

                Jag tror inte det påverkar slutpriset särskilt mycket.

              • Daniel Jansson

                1080p med Amoled och pentile-matris gör så att skärmen blir oskarp jämfört med samma panel om det skulle ha varit LCD med RGB-matris. Därför nämner de det och de har rätt i det de skriver. Tycker det är substandard 2016 på en mobil. Amoled över 5″ kräver 1440p för att oskärpa inte ska synas.

              • Andreas

                Tackar :) nu får man analysera vad allt betyder ;)

              • Oavsett

                Jag har två stycken 5,5″ mobiler med LCD och jag jämför med OP3, det är absolut ingen skillnad i skärpa. Däremot märker man skillnad mot 1440p oavsett AMOLED eller LCD.

              • Fan, ska man tömma sparkontot för denna och slänga sin Galaxy S6? Är så förbaskat trött på värmeproblem och kass batteritid så det finns inte ord för det… Här verkar vi ha att göra med en redig telefon ;)

              • Anders

                tyvärr är det inte många som testar om det går att använda allt RAM, utan nöjer sig i bästa fall med att kolla tillgängligt RAM. Eller oftast bara kollar specifikationen. Men du får gärna länka nåt med test av mobiler med 6+GB RAM

              • Oavsett

                Googla på OnePlus 3 Review. Du får att göra ett bra tag.. ^^

              • Anders

                Oneplus 3 vet vi ju dock redan inte utnyttjar allt RAM. Jag var intresserad om det även gäller andra telefoner.

              • Oavsett

                Det är inte sant. OP 3 utnyttjar all RAM när man kör tunga program.

              • InnerWar

                2 frågor till er som har köpt den här mobilen;

                1, Priset på mobilen, står det på själva paketet/kartongen?

                2, Var nu tvungna att betala tull/skatt på den?

                Anledningen till att jag undrar är att jag bor i Norge och alla importerade varor över 350 kr inkl. frakt blir belagt med 25% tullavgift. Så jag vet inte om jag ska beställa den till morsan i sverige eller till mig i norge. Vill ju givetvis inte betala mer än nödvändigt.

                Är tacksam för svar!!

              • InnerWar

                Tycker att LG fick oförtjänt mycket skit för den telefonen.

              • InnerWar

                Var du tvungen att betala några import- och tullavgifter när du fick den?

                Vad gillar och ogillar du med luren?

              • Philip Olsson

                Den kommer från Polen, du köper den för SEK. Ingen tull, momsen betalar du i kassan och inget pris på lådan.

              • Oavsett

                Okej, det tycker inte jag. De har helt missat vad folk efterfrågar. De lyssnar inte på sin kunder.

              • Oavsett

                Nej, allt ingår i priset.

                Jag gillar allt med mobilen men vad man kunde ha önskat mer! Kortplats, utbytbart batteri, ip-klassning, större batteri, att kameraobjektivet inte stack ut.

              • Mourian

                Jag hade samma problem med Tele2. Men jag bytte bara APN till internet.tele2.se istället för 4g.tele2.se

              • Broken arrow

                Först skriver ni att 3gb är tillgängligt, sen är det inget problem längre.

                Köper man en produkt med 6 gb ram bör man få använda det(annars köper man en mobil med mindre ram).

              • Robin

                Nej, kan jämföra S7 mot OP3 och det är en direkt skillnad i skärpa.

                Inte för att jag tycker det är en dålig skärm, speciellt med tanke på priset då jag bytte till OP3 från S7 men som sagt den som säger att de inte ser någon skillnad ljuger.

              • Andreas

                Kom på ett par frågor till någon som testat, funkar viaplay och canaldigital go apparna? Ibland får de spader och skriker högt att enheten är rootad osv osv. Har inte sett någon som provat.

              • David Nordin

                Är jag dum i huvudet eller hur kommer man åt utvecklarinställningarna för att ändra till srgb?

              • Linuxxx

                Settings>About phone Tryck på ”Build number” ett antal gånger typ 6 eller så. Sen finns ”Developer options” under settings.

              • David Nordin

                Thanks man! Snacka om krångligt :-P

              • geggamojja

                Testat en G5 ett tag, måste bara flika in att wide-kameran är UNDERBAR. Sjukt bra, lyfter hela telefonen från ”aldrig i livet” till ”jamen kanske ändå” :). Håller med om resten, G5 missade målet helt, men just den lockar som fasen ändå. Bara synd att det inte finns en annan mobil på marknaden med samma funktion så man kan välja någon av dom. Efter att ha testat den känns alla mobiler som finns som ett nerbyte kameramässigt.

              • KC

                Varför jämför man kameran med Sony och Nexus mobilerna? Varför inte med marknadens ”bästa” mobilkamera på S7 som så många fler använder. Tycker det hade varit intressant.

              • Oavsett

                Ja, kameran är häftig.

              • Mattias Arvin

                Nu är det beställt..

              • Faydon

                funkar det

              • Faydon

                fungerar det med bankid. samt microsoft exchange

              • Alvin

                Usch. Rekommendera en produkt med buggig mjukvara.

              • Alvin

                Nej. Det är en buggig skittelefon du bara kommer gilla i början men kommer snabbt tröttna på alla buggar du hittar. Det är en del. Beakta bara alla buggar som fortfarande inte är lösta med 1 och 2 så ser man ganska snabbt ett mönster.. dom skiter i att fixa det.

              • Alvin

                Fick från 2 till G4 och wow. Helt sjukt vilken skräpig mjukvara 1+ har. Har även snabbare nätverk, både wifi och lte med G4 kontra 2+. Helt enkelt är G4 mycket bättre telefon för pengarna!

              • Alvin

                Köp den inte. Är det fel på den, vilket det är stor risk, så kommer du vara utan telefon i några veckor. Bara gå in på forumet för att se hur deras customer service är.

                Köp en telefon här och njut av tryggheten av att bara dyka in i butiken när om ens något krånglar.

              • Alvin

                Buggarna kommer inte fixas.

              • Alvin

                Låter som påhitt för att vara värst på papper, typ som ”2016 flagship killer” haha.

              • luckyleif

                Haha ditt lilla patetiska troll!

                Inte haft ett enda problem med telefonen hittills!

              • luckyleif

                Du måste skämta med mig! Är det ett minus att den kommer med skärmskydd????
                Det är väl svinbra för dom som vill ha det och du behövda knappast bli svettig när du tog bort det.
                Kan inte komma på en enda anledning till att det skulle va något negativt

              • Flinta

                Det är PenTile… då kan text vara oskarpt/ inte lika skarpt som på vanlig AMOLED-skärm.

              • Flinta

                Precis… Man ser skillnad på text.

              • Linuxxx

                Bankid funkar, använder inte Exchange.

              • Thomas Solebrant

                Har varit så i 4 år, men okej.

              • David Nordin

                Spelar väl ingen roll hur länge det har varit så? Har aldrig behövt gå in där någonsin tidigare…

              • D A Z M A N T

                Aldrig provat OnePlus men nu har jag beställt! Hoppas jag blir nöjd! :)

              • Sillstrypare

                Jaså. Det låter märkligt. Har de ett dåligt rykte, eller är det något du fått info om?

              • Pär

                Har för mig jag läste någonstans att det går att via inställningar få telefonen att använda alla 6 GB, antingen att det redan går eller att de kommer fixa inställning framöver. Som de skrev i recensionen här så är det ett medvetet val av Oneplus för att spara batteri att begränsa användningen av minnet. Vilket jag själv tycker är lite knasigt :)

              • Pär

                Fast Norge är ju inte med i EU så då riskerar man väl ändå tull? Jag har dålig koll men det borde väl vara så?

              • onekw

                Hur är det med customromar och OP3? Funkar kamera etc anständigt eller blir det CM-standard (skit)? Telefonen verkar bra men Oxygen verkar inte lika bra…

              • Tragiskt, den verkar rent av prestera bättre än min laptop. :(

              • frosken

                Jag kör Canal Digital Go utan problem. Har inte testat viaplay på min op3, funkade däremot utan problem på op1

              • Gustav Karlsson

                OnePlus har stort stöd för Custom Roms. Största anledningen till att jag kör OnePlus. Dessutom att priset är vad det är gör inte saken sämre..??

              • Fraz

                Och vilken buggfri telefon kan du rekommendera då?

              • Oggy

                Om touchen inte funkar som den ska med skyddet på är det ju självklart en nackdel.

              • Paulista

                Pentile, gode Gud. Minns när Galaxy S3 ägare sa att deras pentileskärm var sååååå bra när det var mobilvärldens sämsta skärm. Får hoppas denna är bättre.

              • Tror Norge har ett handelsavtal med EU som gör att de slipper tulla för varor från EU-länder

              • luckyleif

                Nej för då kan man bara ta av det som sagt….
                Och nu är det så att den funkar ypperligt med skärmskyddet kvar på eller det gör min iaf.
                Jag uppskattar ett perfekt monterat skydd vilket kan va lurigt att få till själv och för den som inte uppskattar det så är det bara att ta av. De flesta mobiler kommer ju med någon slags film över skärmen (oftast med text på) så den har ni ju fått ta av iaf..
                Bara så otroligt svenskt att kunna få för sig att gnälla på en sådan sak!

              • Linuxxx

                Förstår inte riktigt all kritik mot denna teknik, Samsung kör ju samma på alla deras telefoner och s7an har väl en av de bästa displayerna idag.

              • Linuxxx

                Det jag vet är att dash charge inte funkar än. Men det låter som att det kommer. Jag gissar att det är lagom att köra oxygen tills Android N kommer.

              • Kungen

                Förstår inte hur mjukvara bara kan få 7 av 10. Den är ju grym. Förutom några buggar som kommer lösas med uppdateringar.

                Och HDR i kameran är inte speciellt långsamt.

              • Paulista

                Nja de slutade väl med pentile efter S3? I vilket fall som helst så är deras skärmar så högupplösta nu så det hade inte märkts. En pentileskärm på 1080p är som en lcd med 720

              • TSR_E

                För alla som undrar om skärmens upplösning är ett problem. Jag gick från en 1440p LCD(LG G4) till oneplus 3 och tycker inte att det är ett problem. Har alltid föredragit LCD men den här skärmen är väldigt bra enligt mig. Att man själv kan ändra kalibreringen med en slider eller ställa in sRGB gör det lätt att hitta det man själv gillar.

              • TSR_E

                Nej, är ganska säker på att s7 så som s6 har pentile. Vet ingen säker källa med om du googlar så skriver många reviews det.

              • TSR_E

                Om man inte vill ha det tar man bort det. Jag ser det som ett plus och touchen funkar felfritt för mig.

              • TSR_E

                Bytte själv från G4 och om jag ska vara helt ärligt finns det inte en enda sak jag föredrar med G4:an. Jag har uppskattat min tid med den under året plågat av 810 och dåliga lurar men OP3 vinner i mina ögon med god marginal.

              • Paulista

                Ok, hur som helst kräver pentile en väldigt hög upplösning för att se skarp ut.

              • Paulista

                Kanske mer i dess prisklass?

              • luckyleif

                Kan bara hålla med! ??

              • Linuxxx

                Nix är fortfarande pentile på Samsungs skärmar. 720p är väl att ta i lite☺️ Beror väl lite på hur man räknar, färger osv. Men i runda slängar kanske 900p.

                Men det är ju svårt att diskutera hur bra/dålig en skärm är. Man måste ju få avgöra det själv. Sitter man med mikroskåp så lär man ju se en skillnad. Men jag personligen gör det inte. Nu är ju inte jag ett proffs, så vet ju inte riktigt vad man ska kolla efter för att se en skillnad. Men jag tror att de allra flesta kommer att bli mycket nöjd med skärmen på OP3.

                Med reservation för VR-användare.

              • Broken arrow

                Kör s3 och förstår inte kritiken, ser inte pixlar om jag inte lägger en vattendoppe på skärmen.

                Vist jämfört mot s5 och den är skarpare (inget man märker om man inte jämför mot annan skärm).

                Finns andra saker som är riktigt riktigt illa på s3 och det är oset som är bedrövligt stock (kör customså blir den helt annan telefon och användbar).

                Ja även s7 ska köra samma teknik.

              • Broken arrow

                Jupp dom har vad jag vet inte gett upp amoled=pentile.

              • Broken arrow

                Inte lite tokigt, om dom vill spara ström hade 3gb räckt i så fall.

                Känns ju som falsk marknadsföring, om dessa inte leverar det utlovade. Men är ju ett Kina företag så behöver ju inte vara petiga med rättigheterna i andra länder.

              • Pär

                Mjo fast det är ju faktiskt 6 Gb i mobilen :)

              • Broken arrow

                Kan ju löda fast 100gb på mobilen, men du kommer bara åt 1 gb. Är minst illa som det One plus gör.

              • rick

                Set här är fjärde OnePlus telefonen. Glöm inte OnePlus X. Alla flagship Android telefoner är så bra nu att skillnaden mellan föregående års modell eller konkurrerande märken är väldigt liten. Alla telefoner är enormt bra och mycket få nya funktioner kommer till. Den största skillnaden är priset. Om man inte absolut behöver en vattentät telefon så är OnePlus 3 det absolut bästa alternativet om man tar priset i beaktande. Varför betala mer?

              • Tarja

                Jag tänkte köpa OnePlus3 men läser i forumet på OnePlus egen hemsida att många har problem med skärmen. Är det någon som fått ett riktigt måndagsexemplar? Kan man skicka tillbaka mobilen och få pengarna tillbaka/telefonen utbytt mot en ny?

              • Henrik

                Att dom inte fått till buggar på snart 4 telefoner är ganska bra indikation på hur deras mjukvara är.

                För dom kan inte rimligtvis börja om från 0 med varje telefon.

              • Henrik

                Det finns många telefoner som säljs utan större buggar, eller ens buggar som en normalanvändare stöter på.

                Dålig mjukvara på en release produkt är ett tecken på att dom kanske inte prioriterar bra mjukvara.

                Det som fick mig sälja första OPO’n var just mjukvaran..

              • Henrik

                Om inte exchange funkar så finns det annars program som gör det bra mycket bättre – microsoft outlook eller nine.

              • Henrik

                Om du aldrig behövt gå in där tidigare så vet jag inte ens vilken telefon du använt tidigare, för så har det varit sen iaf 5.0 kom ut.

                Utvecklingsinställningar är dolda av en anledning.

              • Henrik

                Förstår inte vad alla har för problem med sina telefoner. Fick en s6’a från jobbet och haft den nu snart 3 månader och inga problem. Inte fler problem med den än nån annan telefon jag haft.

                Vissa personers användarmöster kanske orsakar dessa problem, men då tvivilar jag på att en ny telefon kommer lösa dina problem – tvärt om kommer du nog ha samma problem med OP3.

              • Fraz

                Skulle inte påstå att någon av buggarna listade i artikeln är motivation att hoppa över luren, så om det inte finns något värre än så ser jag inte problemet där.

                Dålig releasemjukvara går att styra upp i efterhand, frågan är ju bara om de kommer göra det.

              • David Nordin

                Jaja. Jag har ett litet minne av att jag varit inne där och fladdrat på min oneplus 1 nångång. Mindes dock inte hur man exakt gjorde. Lättare att bara fråga.

              • Kex

                Japp, de kör vidare med PenTile. Skillnaden nu är att de gått över 1080p vilket, precis som Paulista skrev, gör att PenTiles brister inte är lika påtagliga.

              • Har ändå kommit fram till att stanna på min S6, men problemen är ju ännu där. När jag surfar vanligt blir den stekhet och batteriet försvinner direkt bara av att skärmen är på. Om du har ett skal och knappt använder din mobil kanske du inte märker sådant.

              • cesse00

                PPI = Pixel per Inch.
                Det är inte samma sak som upplösning, det är bara ett sätt att bestämma hur många pixlar den finns över en viss yta. I nuläget är Z5 Premium telefonen med högst PPI och upplösning, men ifall det skulle vara en platta (typ på 11 tum) är jag inte säker på att den skulle ha högst PPI. Bara ett exempel.
                Tänkte bara att det kunde vara bra att veta. :)

              • Paulista

                Du har naturligtvis rätt: p inte ppi:)

              • Mattias Arvin

                Jag fick min Oneplus 3 igår, och ännu så länge är jag ruskigt nöjd. Ett rejält kliv upp från min gamla Nexus 5:a.

              • Björn W

                Vet inte om någon frågat tidigare men har dom löst standbytiden på 3an? Har op2 idag med senaste firmware. Hade igår 35% batteri kvar med en SOT på 15 minuter. Vilket är helt oacceptabelt. Kör även greenify för att förbättra men det hjälper inte mycket. Körde hydrogenos ett tag och där hade jag inte det problemet.

              • Joppe

                Vet du om buggarna kommer att fixas?

              • Joppe

                Någon som vet om buggarna kommer att fixas?

              • Oavsett

                Självklart, det har redan kommit två buggfixar och fler kommer.

              • Joppe

                Härligt att höra! Vilka buggar är det som har fixats hittills?

              • Oavsett

                Två grejer var inte buggar i egentlig mening, den ena var att ramminnet utnyttjades bättre och det andra var möjlighet att ändra färgerna på skärmen till RGB.

                Sen var det visst något med aviseringar som fixades och förbättringar av kamerans mjukvara. Det kan vara något ytterligare.

              • Joppe

                Låter bra, ska få min OP3 nästa vecka.
                Hur nöjd är du med din än så länge?

              • Oavsett

                Jag är supernöjd! Den är kanon! ?

              • TSR_E

                Jag köpte tidigt och min skärm var dålig, får en ny på måndag

              • TSR_E

                Det är lite mer komplicerat än så. 4GB används som vanligt för appar och de andra två till speciella processer, t.ex. kameran. Man stoppar inte bara in XGB ram och kör utan det måste finnas smart ram management

              • Broken arrow

                Pc funkar betydligt bättre med minnesanvändningen alltså. Hela minnet är användbar och inte låst par GB (sen att t.ex Windows tar en del är för att os:et ska fungera).

                Men låter seriöst riktigt korkad uppdelning, andra mobiler har runt 300MB låst, låter som något inte är som det ska med Oneplus (troligen orsaken den är ”billig”).

              • TSR_E

                PC och telefon är ju väldigt olika plattformar så att saker fungerar olika är väl väntat!
                Som vanligt när folk inte vet så faller de tillbaka på att det är pga priset, ganska kul!

                https://youtu.be/HZT19zmxNcQ?t=9m

              • Broken arrow

                Jo men 2GB låst ram är bara löjligt.

                Du verkar ju inte heller veta orsaken, inte troligt kameran behöver ha ram låst.

                Det som låst på mobil är oftast för mobilbandet och radio delen. Där behövs inte 2GB.

              • TSR_E

                Gör en egen telefon vetja med olöjlig ram management!
                Den enda officiella informationen angående detta är i videon jag länkade. Jag tror du misstar mig för Oneplus. Du bara spekulerar. Hejdå!

              • Broken arrow

                Jaså? Vad sitter du inne med för info menar du?

                Vad andra sagt är det för 6GB drar del ström, därför det är begränsat. Frågan är vad riktiga orsaken är, inte vad Oneplus påstår.

              • Matilda

                Har den tangentbord med swipefunktion? (Likt samsungs)

              • OscarS

                Om det inte finns inlagt från början så finns det en mängd sånna tangentbord på Play store, varav de vanligaste är swiftkey och swipe så det är inget att oroa sig för!

              • Alvin

                Jag har tyvärr haft en, föll för priset men ångrade mig genast efter 2 dagar. Ett praktexempel. Det blev känt några timmar efter M uppdateringen (som var beta, riktig utlovades) att den brickade telefoner via OTA. Nu, typ 3 månader senare brickar OTA fortfarande. Urk. Titta på forumet bara, inget annat än problem.. konstant.

              • Alvin

                OMG! Leif. Då har ju ingen annan problem med skiten om inte du har det. Alla dessa poster på deras egna forum och XDA måste ju vara Putins Kreml-troll??? ELLER? retard.

              • Alvin

                Tittar man statistiskt på hur man uppdaterat one och the flagship killer 2016 så måste jag nog säga nej, det kommer nog inga fixes. Det kommer komma nya wallpapers och nya siffror via OTA.

              • luckyleif

                Det svaret sög du länge på ;)
                Antar att du även suttit och räknat ut att andelen telefoner från oneplus med något fel är större än från dom övriga tillverkarna…
                Och jag förstår inte alls var putin och hans eventuella troll kom ifrån men snyggt resonerat!
                Det är ingen nyhet att one plus råkat skicka iväg telefoner med fel precis som andra tillverkare råkar göra.
                Det är heller ingen nyhet att det varit krångligt med reklamation hos oneplus förut så man köper lite på egen risk.
                Gick bra för mig iaf :)

              • Alvin

                Inte speciellt. Ja det har jag. Du förstår inte mycket du Leif. Ha en bra helg

              • luckyleif

                Nä bara runt 19 dagar..
                Okej va bra låt oss höra siffrorna då :)

              • weber12

                Phone Arena väger in fler parametrar i sin bedömning och här är deras betygsättning.:

                Moto Z betyg : 8.9

                One Plus 3 8.7

                LG G 5 8.3

              • weber12

                Angående dessa ”minusposter” så handlar om mjukvaran och många av dom nämnda bitarna har rättats till, så uppdateringarna tycks komma snabbt och ser man på Annands webbsida så gör dom förnyade tester när nya uppdateringar gjorts.Har själv en Xiaomi redmi note 3 som är tillräckligt för mig men frugan kör med one plus 3 så det här är bara ett konstaterande vad gäller uppdateringsfrekvensen och inte någon reklam för produkten.

              • TSR_E

                Helt galet att swedroid ger mjukvara 7/10. Allting som finns är sämre än senaste oxygenOS. Jag har inte haft en enda bugg och hur många uppdateringar har släppts för att lösa det för de få som hade? 3-4 uppdateringar säkert. Detta delbetyg borde uppdateras.

              • Kungen

                Fast vänta nu. Varenda ny telefon som kommer ut har buggar. Och buggarna i OxygenOS är inte många. Däremot är det pinsamt att de inte löst notifikationsbuggen. Men det stör mig inte, jag har rootat och kör ett script som stänger av Doze varje omstart av telefonen. Har inte sämre batteritid efter det.

                I övrigt upplever jag inga andra buggar. Sällan skådat ett så cleant och snyggt interface. Och snabbt. Men det beror ju även på telefonen monster-spec (som spöar skiten även ur Note 7. ;))

              • Freddie Johansson

                Någon som har Oneplus 3 till salu? ”gbg område”, grymt intresserad i så fall, då jag inte orkar med leveranstiden från deras hemsida.

              • Brian Samuel

                Ingen SD kortsplats? Får mig att tycka synd om alla Iphoneanvändare som bara får 32 GB …

              • Kungen

                Och nu är alla stora buggar borta. Än mer fantastisk mjukvara. Skulle aldrig vilja byta ner mig till Sonys eller Schamschungs igen.

              Lediga jobb inom data / IT Företag
              Projektledare IT Publicerad 21 Aug 2017
              Är du serviceminded och letar efter ditt första jobb inom IT? Sök hit! Publicerad 21 Aug 2017
              junior it-support till music retail Publicerad 21 Aug 2017
              IT-Konsult med inriktning kommunikation sökes för expansivt företag! Publicerad 21 Aug 2017
              Business Analyst till Infor Publicerad 21 Aug 2017
              Se fler jobb

              Aktuellt

              Nokia 8 är flaggskeppet bakom varumärkets comeback.

              Android på Prisjakt

              Samsung Galaxy S8
              Samsung Galaxy S8 Plus
              Huawei P10
              Samsung Galaxy S7 Edge
              LG G6
              Samsung Galaxy S7
              8.1

              Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

              8.4

              Test av Huawei Honor 9

              7.9

              Minitest av Nokia 6

              9.2

              Test av HTC U11

              8.5

              Test av Sony Xperia XZ Premium

              7.3

              Minitest av Xiaomi Mi Pad 3

              8.4

              Test av OnePlus 5

              8.1

              Minitest av Xiaomi Redmi Note 4X

              Visa fler recensioner

              Populära ämnen

              Senaste nyheterna om

              Allt om

              Sweclockers RSS

              Mest kommenterat

              1. Vad tycker du om Facebook?
              2. Hur ofta hittar du en ny app som du faktiskt använder regelbundet?
              3. Sonys design är intakt även för Xperia XZ1 Compact
              4. Google offentliggör att Android 8.0 heter ”Oreo”
              5. Android 8.0 presenteras ikväll – sänds live
              6. Samsung Galaxy S5 med videokameran igång tappas från flygplan, överlever

              Mest läst

              1. Nokia presenterar ”8” – en flaggskeppsmodell med Snapdragon 835 och 5,3-tumsskärm
              2. OnePlus 5 får svensk återförsäljare
              3. Samsung Galaxy S5 med videokameran igång tappas från flygplan, överlever
              4. Google offentliggör att Android 8.0 heter ”Oreo”
              5. Google släpper fabriksavbilder – lägg in Android 8.0 Oreo redan ikväll
              6. Android 8.0 presenteras ikväll – sänds live

              7. Visa topplistan

              Undersökningar

              Vad tycker du om Facebook?

              Visa resultatet

              Loading ... Loading ...

              Undersökningar

              Sponsrat